Een vrouw krijgt het ebolavaccin in Congo.
Volledig scherm
Een vrouw krijgt het ebolavaccin in Congo. © REUTERS

Rapport onthult betrokkenheid WHO-medewerkers bij grootschalig seksueel misbruik in Congo

Humanitaire hulpverleners hebben tientallen vrouwen en enkele mannen seksueel uitgebuit tijdens hun ebola-operatie in de Democratische Republiek Congo. Dat blijkt uit een rapport dat de onderzoekscommissie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag heeft gepresenteerd.

5 reacties

 • Nico Herbots

  1 jaar geleden
  Seksuele roofdieren vind je altijd in de buurt van kwetsbare mensen, zoals jongeren, kansarmen of vluchtelingen. Ze 'helpen' bij jeugdclubs, zijn 'vrijwilliger' bij ngo's, ze 'ontfermen zich' over de marginale kindjes door hen in de vakantie een paar weken te komen laten logeren 'een fijne vakantie weg uit de miserie' … Niemand die hen controleert, integendeel, vaak worden ze nog uitgebreid geloofd om hun inzet en grote hart, en kunnen dus ongehinderd hun perverse gangetje gaan.
 • Elisa deJong

  1 jaar geleden
  Dat je je zo diep verlaagt als man door dit te doen. Onvoorstelbaar! Hoop dat alle daders gevonden worden. Mensen, die al kwetsbaar zijn zoiets aandoen, hebben ze geen geweten?
 • Mario Roman

  1 jaar geleden
  En in dezelfde WHO moeten wij dan vertrouwen in hebben.
 • Tamsin Andersen

  1 jaar geleden
  Hoeveel van die humanitaire hulpverleners waren mannen ? En kan men daar dan geen lessen uit trekken ? Dit was niet de eerste keer.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  Dat verbaast me niets, het is altijd hetzelfde. Wie steunt die organisaties nog? Zelf in eerste klas reizen, in 4 sterren-hotels slapen, alles het beste, en terwijl armoede gaan bestrijden. Jaja.
 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.