REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Rapport inlichtingendiensten VS: Pogingen van Rusland, maar niet van China, om verkiezingen te beïnvloeden

De Russische overheid probeerde tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 “misleidende of onbewezen beweringen” over Joe Biden te verspreiden via bondgenoten van voormalig president Trump en diens administratie. Dat blijkt vandaag uit een nieuw rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Poetin keurde de pogingen tot verkiezingsinmenging goed, zo blijkt.

2 reacties

  • Emile Nuyens

    8 maanden geleden
    Altijd overtuigd geweest dat die heisa over Hunter Biden zijn laptop van Rusland kwam. Het zelfde met die verdwenen mails van Hilary. Dat heeft haar toen wel haar overwinning gekost door dat de FBI daar ook achter stond. Over die laptop van HB was het duidelijk dat er geen enkel bewijs van bestond en gelukkig heeft die mayonaise niet gepakt.
  • M Veo

    9 maanden geleden
    Dat is geen verrassing, Trump jr heeft openlijk gezegd dat het meeste geld uit Rusland kwam. Trump kon geen slecht woord over Poetin zeggen, in tegenspraak met de inlichtingendiensten. Die man is gewoon een Poetin aanhanger en zal er zijn hand niet voor omdraaien om ook van de VS een authoritaire staat te maken, dat heeft hij al aangetoond met zijn valse betichtingen en de gewelddadige mars op het capitool. Een groot gevaar voor de vrije wereld !