EPA
Volledig scherm
© EPA

Rapper Pablo Hasél zet Spanje op z'n kop: over deze teksten en tweets gaat het

Donderdag braken er voor de derde nacht op rij in verschillende Spaanse steden rellen uit als protest op de arrestatie van rapper Pablo Hasél. De Catalaan was opgepakt voor majesteitsschennis en de verheerlijking van geweld en terrorisme in zijn teksten en tweets. Maar hoe omstreden zijn ze nu echt? We lijsten de fragmenten op.

10 reacties

 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  artistieke vrijheid en vrije meningsuiting? Waar haal je het? Vrije meningsuiting houdt niet in dat je alles mag zeggen. Men zou maar over je zuste, je vrouw of je moeder kunnen beginnen.
 • Henri Dederen

  2 maanden geleden
  Toch wel iets anders dan een busje pepperspray...
 • Luc Lepoudre

  2 maanden geleden
  Zulk soort lieden hoort eigenlijk in een instelling. Maar wie, en met welke bedoelingen geeft men zo iemand een podium en aandacht? "Kunst"? de decadentie voorbij.
 • Nema De Geest

  2 maanden geleden
  Geen mooie teksten, maar dat is artistieke vrijheid en vrije meningsuiting. Zijn uitspraken op twitter, dat is iets anders. Maar een gevangenisstraf? Buiten proportie.
 • Sofie Maelfeyt

  2 maanden geleden
  Deze teksten getuigen misschien niet van heel veel intellect, maar het recht op vrije meningsuiting is op dit moment nog zowat het énige grondwettelijke recht wat we wél nog hebben...Dus afblijven m.a.w. Hiervoor gevangenisstraf geven, is Middeleeuws.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!