De oudste universiteit van Schotland, de University of St Andrews, staat op de eerste plaats in de 'Good University Guide' ranglijst. De University of Oxford (op de foto) staat op de tweede plaats (REUTERS/Toby Melville)
Volledig scherm
De oudste universiteit van Schotland, de University of St Andrews, staat op de eerste plaats in de 'Good University Guide' ranglijst. De University of Oxford (op de foto) staat op de tweede plaats (REUTERS/Toby Melville) © REUTERS

Ranglijst Britse universiteiten verrast: voor het eerst niet Oxford of Cambridge op eerste plaats

Voor de eerste keer staat Oxford, noch Cambridge op de eerste plaats in de ‘Good University Guide’ van The Times of London. Het is de oudste universiteit van Schotland, de University of St Andrews, die de welbekende universiteiten voor het eerst in dertig jaar van de eerste plaats stoot.

0 reacties

  1. Wie koos de school? Waarom het buitenland? En wat zal dat kosten? Zo gaat kroonprinses Elisabeth studeren in Oxford
    PREMIUM
    Royalty

    Wie koos de school? Waarom het buitenland? En wat zal dat kosten? Zo gaat kroonprin­ses Elisabeth studeren in Oxford

    Kroonprinses Elisabeth (19) vervolgt haar opleiding in het Verenigd Koninkrijk. Ze zal vanaf oktober drie jaar lang ‘history & politics’ volgen aan het Lincoln College in Oxford. Het Verenigd Koninkrijk is geen onbekend terrein voor de prinses, want ze volgde eerder al een opleiding in Wales. Maar waarom gaat Elisabeth eigenlijk studeren in het buitenland? Heeft ze haar opleiding en school zelf kunnen kiezen? En wat met de verplichtingen die ondertussen in eigen land op haar wachten?