Een archiefbeeld van de zwaar bewaakte VS-ambassade in Bagdad.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van de zwaar bewaakte VS-ambassade in Bagdad. © AFP

Raketten afgevuurd op VS-ambassade in Irak, bomauto ontploft aan Britse ambassade

BuitenlandIn Irak zijn in 24 uur drie afzonderlijke westerse doelen aangevallen. Het gaat volgens ingewijden om bomaanslagen op officiële voertuigen en een raketaanval op de ambassade van de Verenigde Staten in hoofdstad Bagdad. Er vielen voor zover bekend geen slachtoffers.

4 reacties

 • Sobek Wessels

  1 jaar geleden
  Ja wat wil je ? De Britten, Fransen en de Amerikanen zitten zich daar al sinds 1900 te moeien met hoe de mensen daar moeten leven en wie er aan de macht komt !? Saddam Hussein mocht eerst de macht nemen in Irak want hij was een Vazal van de VS en vocht tegen Iran ! Toen hij een last werd en het door de Britten gestolen Kuwait terug bij Irak wou moest hij verdwijnen ! Ja Kuwait is Irakees grondgebied en Vol Olie en wie heeft daar de Macht ? BP en Gulf Oil die KOC vormen !
 • Eddy Maes

  1 jaar geleden
  Wat je als Westerling ook doet, hoe goed je ook wilt doen .. voor Moslims zal je altijd een doelwit zijn.
 • Piet Deroover

  1 jaar geleden
  Als het daarbij blijft valt het nog mee. Laat ons niet vergeten dat ook hier vrij veel anti westerse elementen aanwezig zijn.
 • Karel Flanders

  1 jaar geleden
  Eindelijk gaan ze een keer de echte vijand pakken ipv de gewone burgers in Europa. Bush en Blair hebben het allemaal in gang gestoken en zijn nu hun geld aan het tellen.
 1. “CO2-tekorten kunnen binnen tien dagen al leiden tot bevoorradingsproblemen in Groot-Brittannië”
  8

  “CO2-tekorten kunnen binnen tien dagen al leiden tot bevoorra­dings­pro­ble­men in Groot-Brittannië”

  De CO2-crisis in Groot-Brittannië zal volgens de voedingsindustrie binnenkort leiden tot bevoorradingsproblemen in supermarkten en restaurants. Vooral de productie van kip, varkensvlees en bakkerijproducten wordt getroffen. Dat zegt Ian Wright, hoofd van de Food and Drink Federation (FDF), dinsdag aan BBC Radio 4. "We hebben ongeveer tien dagen voordat consumenten, shoppers en restaurantbezoekers zich realiseren dat deze producten niet meer voorradig zijn.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Lichaam Gabby meer dan waarschijnlijk gevonden, huiszoeking bij ouders van verdwenen verloofde
  20

  Lichaam Gabby meer dan waarschijn­lijk gevonden, huiszoe­king bij ouders van verdwenen verloofde

  De politie in de Amerikaanse staat Wyoming heeft een lichaam gevonden dat “overeenkomt” met de beschrijving van de vermiste 22-jarige Gabrielle ‘Gabby’ Petito. Dat meldt de FBI. Haar vermissing houdt de Verenigde Staten al dagen in de greep. Petito en haar verloofde Brian Laundrie (23) waren op roadtrip door de Verenigde Staten toen de jonge vrouw plots verdween. Laundrie daagde thuis alleen op, maar is nu zelf ook spoorloos. De politie kamde vorig weekend een uitgestrekt natuurreservaat uit, maar dat leverde niets op. Bij zijn ouders werd nu een huiszoeking uitgevoerd. De zoektocht gaat dus verder, maar er wordt ook ernstig rekening gehouden met de mogelijkheid dat hij uit het leven gestapt is.