photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Racistische moordenaar geëxecuteerd met nieuwe medicijnencocktail in Florida

In de Amerikaanse staat Florida is voor het eerst een nieuwe combinatie van dodelijke middelen gebruikt om een gevangene te executeren. De 'experimentele cocktail' doodde even na 6 uur 's avonds (lokale tijd) de 53-jarige Mark Asay. De man was veroordeeld voor het plegen van twee moorden met een racistisch motief in 1987.

 1. Seriemoordenaar in Duitsland opgepakt die het blijkbaar gemunt had op bejaarden: “Zeker drie gepensioneerden vermoord”

  Seriemoor­de­naar in Duitsland opgepakt die het blijkbaar gemunt had op bejaarden: “Zeker drie gepensio­neer­den vermoord”

  In Duitsland is een man aangehouden die verdacht wordt van meerdere moorden op bejaarden. De seriemoordenaar zou de afgelopen jaren zeker drie gepensioneerden om het leven hebben gebracht, schrijft de Duitse krant ‘Bild’. De speurders zagen recent parallellen tussen drie zaken en kregen argwaan, onder meer omdat de slachtoffers drie oudere vrouwen uit dezelfde regio waren.
 2. Mark geeft interview vlak vooraleer hij geëxecuteerd wordt: "Het is allemaal uit de hand gelopen. Ik ben klaar om te sterven"

  Mark geeft interview vlak vooraleer hij geëxecu­teerd wordt: "Het is allemaal uit de hand gelopen. Ik ben klaar om te sterven"

  "Het spijt me, het is allemaal uit de hand gelopen. Ik ben klaar om te sterven." Die woorden liet Mark Asay tijdens een interview optekenen, twee dagen vooraleer zijn executie in Florida op het programma stond. De 53-jarige man werd in 1988 ter dood veroordeeld voor de racistisch getinte moorden op een zwarte man en een Latijns-Amerikaanse travestiet. Om 18 uur lokale tijd (middernacht in België) kreeg hij een dodelijk spuitje. Dat gebeurde voor het eerst met een nieuw en controversieel narcosemiddel. "De efficiëntie van etomidate is nog niet bewezen", aldus expert Jen Moreno.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. "Ik werd in de val gelokt": vrouw van IS-strijder vertelt hoe ze bijna drie jaar lang de gruwel beleefde in Raqqa

  "Ik werd in de val gelokt": vrouw van IS-strij­der vertelt hoe ze bijna drie jaar lang de gruwel beleefde in Raqqa

  Islam Mitat was drie maanden getrouwd toen ze van haar Britse echtgenoot te horen kreeg dat hij een verrassing voor haar in petto had. Ze zouden vanuit Dubai naar Turkije verhuizen omdat hij daar "een job bemachtigd had". Hun einddoel bleef wel het Verenigd Koninkrijk, maar daarvoor moesten eerst haar papieren in orde gebracht worden. Mitat, een studente fysica met bijzondere interesse voor mode, keek wel uit naar een nieuw leven. Nu -bijna drie jaar later- zijn haar ogen naar eigen zeggen opengegaan.