photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Racistische moordenaar geëxecuteerd met nieuwe medicijnencocktail in Florida

In de Amerikaanse staat Florida is voor het eerst een nieuwe combinatie van dodelijke middelen gebruikt om een gevangene te executeren. De 'experimentele cocktail' doodde even na 6 uur 's avonds (lokale tijd) de 53-jarige Mark Asay. De man was veroordeeld voor het plegen van twee moorden met een racistisch motief in 1987.

 1. “China constant aanwezig in de buurt van Japanse eilanden en Taiwan”

  “China constant aanwezig in de buurt van Japanse eilanden en Taiwan”

  De Chinese marine heeft een constante aanwezigheid in het westen van de Stille Oceaan gerealiseerd, meldt de Financial Times zondag. Al sinds zo'n zes maanden voerde China marine-oefeningen uit rond de Riukiu-eilanden, maar inmiddels is er op elk moment minstens één Chinees marineschip aanwezig, soms vergezeld door een tweede. De Riukiu-eilanden bevinden zich tussen het Japanse hoofdeiland en Taiwan en zijn Japans grondgebied.
 2. Mark geeft interview vlak vooraleer hij geëxecuteerd wordt: "Het is allemaal uit de hand gelopen. Ik ben klaar om te sterven"

  Mark geeft interview vlak vooraleer hij geëxecu­teerd wordt: "Het is allemaal uit de hand gelopen. Ik ben klaar om te sterven"

  "Het spijt me, het is allemaal uit de hand gelopen. Ik ben klaar om te sterven." Die woorden liet Mark Asay tijdens een interview optekenen, twee dagen vooraleer zijn executie in Florida op het programma stond. De 53-jarige man werd in 1988 ter dood veroordeeld voor de racistisch getinte moorden op een zwarte man en een Latijns-Amerikaanse travestiet. Om 18 uur lokale tijd (middernacht in België) kreeg hij een dodelijk spuitje. Dat gebeurde voor het eerst met een nieuw en controversieel narcosemiddel. "De efficiëntie van etomidate is nog niet bewezen", aldus expert Jen Moreno.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.