Bijna zeventig graven op de begraafplaats van de Franse gemeente Fontainebleau zijn onder meer met hakenkruizen beklad.
Volledig scherm
Bijna zeventig graven op de begraafplaats van de Franse gemeente Fontainebleau zijn onder meer met hakenkruizen beklad. © Twitter, Frederic Valletoux

Raadselachtige grafschennis schokt Frankrijk: bijna 70 graven beklad met hakenkruizen

Bijna zeventig graven op de begraafplaats van de Franse gemeente Fontainebleau zijn onder meer met hakenkruizen beklad. De vooralsnog raadselachtige schennis heeft veel ontsteltenis veroorzaakt. Het is geen antisemitische daad geweest, verzekerde de burgemeester Frédéric Valletoux. Op de joodse begraafplaats ernaast is niets beschadigd of beklad.

 1. 80-jarige vernielt graf van overleden neef 5 keer in maand tijd: “Hij probeerde schuld nog op OKRA-vereniging af te schuiven”
  PREMIUM
  Sterrebeek/Moorsel

  80-jarige vernielt graf van overleden neef 5 keer in maand tijd: “Hij probeerde schuld nog op OKRA-vereniging af te schuiven”

  Op de begraafplaats van Sterrebeek heeft de familie van Edgard Laeremans, die er op 10 november begraven werd, zaterdag een man op heterdaad betrapt toen die het graf al voor de vijfde keer aan het vernielen was. Het ging om de 80-jarige neef van de overledene. Hij had even voor hij betrapt werd nog een briefje aan het graf gehangen om de schuld van het vandalisme in de schoenen van een onschuldige OKRA-vereniging te schuiven. De politie stelde een pv op wegens grafschennis.
 2. Biden neemt eerste coronamaatregelen en verplicht mondmaskers op luchthavens, in vliegtuigen en in treinen

  Biden neemt eerste coronamaat­re­ge­len en verplicht mondmas­kers op luchtha­vens, in vliegtui­gen en in treinen

  Amerikaans president Joe Biden zal vandaag tijdens zijn eerste volledige dag in het Witte Huis tien noodmaatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus in de Verenigde Staten in te dijken. De nieuwe regering wil snel noodfondsen vrijmaken om scholen veilig te kunnen laten heropenen, en op een heel aantal vormen van collectief vervoer zullen mondmaskers verplicht gemaakt worden.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld