Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Raad van Europa waarschuwt: “De democratie staat onder spanning”

Europa heeft te maken met een duidelijke en verontrustende terugval van de democratie, die niet alleen aan de aanpak van de coronacrisis te wijten is. Daarvoor waarschuwt Marija Pejcinovic, de secretaris-generaal van de Raad van Europa, in het nieuwe jaarverslag van de toestand van de democratie, de mensenrechten en de rechtsstaat in de 47 lidstaten van de organisatie.

27 reacties

 • Yvan Maes

  1 maand geleden
  Democratie men voeten! Is gewoon een woord om alles betaald te krijgen! Moderne slaven van de bourgeoisie!!
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  Een democratisch land heeft géén "geheime vergaderingen" zoals bij ons. Voor de burger graag het recht om camera's te kunnen hebben, dààr waar het om "democratische beslissingen" gaat. Zelfs met verkiezingsuitslagen doet men wat men wil zonder inspraak met de burger. Democratie was in de tijd van de Grieken, ja ...
 • Kris Mets

  1 maand geleden
  De geschiedenis zal zich herhalen, wees gerust, de mensheid zal nooit leren uit zijn eigen fouten
 • gustaaf carpels

  1 maand geleden
  Als polen, hongarijen en andere ex oostblok landen Niet onze waarden overnemen kunnen we ze toch bij Europa rekenen net zoals turkijen nooit bij Europa kan komen.
 • guido Bervoets

  1 maand geleden
  In Polen en Hongarije zijn ze geleidelijk aan de democratie aan het ondergraven. Niet toevallig hebben beide landen een uiterst rechtse conservatieve regering.