Vluchtelingen in een geïmproviseerd kamp op Lesbos
Volledig scherm
Vluchtelingen in een geïmproviseerd kamp op Lesbos © REUTERS

Raad van Europa: “Migrantenkampen in Griekenland moeten dringend verbeteren”

De situatie van migranten in kampen op de Griekse eilanden moet dringend verbeteren want ze is explosief en op de rand van catastrofaal, meldt de Commissaris voor de Rechten van de Mens Dunja Mijatovic na een vijfdaags bezoek. Die uitspraak doet ze op de dag dat het Griekse parlement over een controversieel wetsvoorstel stemt om de druk van het snelgroeiende aantal migranten en asielzoekers te verlichten.

1 reactie

 • Eric Leysen

  2 jaar geleden
  Overal waar de oorlog gestopt is kan men diegenen uit deze gebieden al terugsturen. Degenen die gelukszoekers zijn ook. Vermoedelijk resultaat : lege kampen, probleem opgelost.
 1. Grote politieoperatie in Frankfurt na meerdere schoten, lichaam van man gevonden in appartement
  4

  Grote politieope­ra­tie in Frankfurt na meerdere schoten, lichaam van man gevonden in apparte­ment

  In de Duitse stad Frankfurt is het dinsdagochtend tot een grote politieoperatie gekomen nadat in het stadsdeel Griesheim meerdere schoten waren gehoord. Toen de politie ter plaatse kwam bij het betrokken flatgebouw, werden ze aangevallen door een 41-jarige man die gewapend was met een mes en een wapen. De politie heeft gereageerd met schoten. Later werd het levenloze lichaam van de man aangetroffen in een appartement.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.