Het investeringsplan zou ook gepaard gaan met de creatie van 100.000 nieuwe jobs tegen 2040.
Volledig scherm
Het investeringsplan zou ook gepaard gaan met de creatie van 100.000 nieuwe jobs tegen 2040. © Getty Images

Queensland, Australië investeert 62 miljard dollar in groene omwenteling en wil grootste pompcentrale ter wereld bouwen

De Australische staat Queensland (noordoosten) gaat 62 miljard Australische dollar (41,5 miljard euro) investeren in duurzame energie. Dat maakte premier Annastacia Palaszczuk woensdag bekend.

 1. België en 12 andere EU-landen krijgen groen licht voor miljardensteun aan waterstofprojecten

  België en 12 andere EU-landen krijgen groen licht voor miljarden­steun aan waterstof­pro­jec­ten

  België en twaalf andere EU-lidstaten hebben van de Europese Commissie groen licht gekregen om tot 5,2 miljard euro overheidssteun in innovatieve waterstofprojecten te pompen. “Staatssteun moet een rol spelen om grote bedragen aan particuliere investeringen te ontsluiten, aan te trekken en te benutten als hefboom. Deze investeringen zouden anders nooit plaatsvinden”, zegt commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager.
 2. Daarom is de gasprijs nu zo hoog, dit betekent ‘kilowattuur’ en zo weet u of u goed zit bij uw energieleverancier: 23 vragen en antwoorden om de energiecrisis eindelijk te begrijpen
  PREMIUM

  Daarom is de gasprijs nu zo hoog, dit betekent ‘kilowatt­uur’ en zo weet u of u goed zit bij uw energiele­ve­ran­cier: 23 vragen en antwoorden om de energiecri­sis eindelijk te begrijpen

  Kreeg de energiefactuur jarenlang nauwelijks belangstelling, behalve als er eens een betalingsherinnering in de bus viel, dan bepaalt ze vandaag ons leven. Begrijpt u ook weinig van de energiecrisis en het gegoochel met kilowattuur, de terugverdientijd van zonnepanelen en de vraag of u nu van energieleverancier moet veranderen? U bent heus niet de enige. 23 vragen en antwoorden om het u simpel uit te leggen.