Kerstversiering in miljoenenstad Montreal (provincie Québec).
Volledig scherm
Kerstversiering in miljoenenstad Montreal (provincie Québec). © AP

Québec stelt "moreel contract" voor om Kerstmis te kunnen vieren: hoe veilig is dat? “Er blijven risico’s”

De eerste minister van de Canadese provincie Québec heeft de inwoners een "moreel contract" voorgesteld dat hen moet toelaten om, ondanks het coronavirus, toch Kerstmis te kunnen vieren. Familiefeesten zijn er toegelaten op vier dagen rond Kerstmis, als de feestvierders in ruil daarvoor hun contacten beperken in de week voor Kerstmis en de week erna. Dat heeft premier François Legault gisteren lokale tijd aangekondigd. De werkwijze is nochtans niet zonder risico’s, zo verklaarde interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht deze voormiddag. 

2 reacties

 • Gerd Calluy

  7 maanden geleden
  Mooi initiatief, maar niet vreemd iedereen haalbaar lijkt me
 • Emma Andersen

  7 maanden geleden
  Zijn franstaligen vatbaarder voor het virus? Of gaat het over discipline...? In Zwitserland zijn er tot 4 maal meer gevallen in Franstalige kantons en zelfs bij de franstaligen in gemengde kantons.
 1. Ikea Frankrijk krijgt 1 miljoen euro boete voor heus ‘spionagesysteem’: privédetectives, agenten en nepmedewerkers moesten personeel in de gaten houden
  19

  Ikea Frankrijk krijgt 1 miljoen euro boete voor heus ‘spionage­sys­teem’: privédetec­ti­ves, agenten en nepmedewer­kers moesten personeel in de gaten houden

  IKEA moet in Frankrijk een boete van 1 miljoen euro betalen voor het bespioneren van onder anderen personeelsleden. De Franse tak van de meubelgigant is schuldig bevonden aan het oneigenlijke gebruik van persoonsgegevens, oordeelde de rechter. Verder werd een voormalig directeur, Jean-Louis Baillot, veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar en het betalen van een boete van 50.000 euro.