EPA
Volledig scherm
© EPA

QAnon-samenzweringstheorie wint aan terrein in Frankrijk

QAnon, de totaal absurde complottheorie die ontstond in de Verenigde Staten, is de grote plas overgestoken en krijgt in Europa voet aan de grond. Ook in Frankrijk zijn er al honderdduizenden QAnon-aanhangers. De Franse overheid heeft een onderzoek laten instellen naar de opmars van de complotbeweging. Dat rapport moet tegen het eind van deze week klaar zijn.

3 reacties

 • Baldr VanHoek

  2 maanden geleden
  Het is wel zeer bijzonder dat er nu ook al complotten worden verzonnen over mensen die complotten maken.
 • Kristine Delacourt

  2 maanden geleden
  Het is een feit dat de overheden en media veel van hun geloofwaardigheid verloren zijn, en terecht! Maar dat is nog geen reden om deze totaal van de pot gerukte onzin te gaan geloven. We moeten terug naar een totaal onafhankelijke pers, zonder politieke en commerciële banden. Alleen zo kan men redelijkerwijs verwachten dat ze geen leugens verspreidt!
 • Ward Peeters

  2 maanden geleden
  Sommige lezersreacties op deze website bewijzen al maanden dat hier ook wordt geloofd in die onzin. Telkens wanneer ik zie verschijnen dat "de pers" of "de wetenschap", "het niet weet" of "erover liegt", dan gaat er bij mij een belletje af. Twijfel is gezond, maar bouw uw mening op bewijsbare feiten. Wij zijn het land van het surrealisme: als we dat in stand willen houden, betekent dat, dat wij moeten weten wat reëel is voor we kunnen zeggen wat sur-reëel is.
 1. Dat loopt mis: kitesurfer wordt van zijn kiteboard geblazen
  Play

  Dat loopt mis: kitesurfer wordt van zijn kiteboard geblazen

 2. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval