AP
Volledig scherm
© AP

QAnon groeit in de VS en is nu “zo groot als sommige populaire religies"

QAnon, een (Amerikaanse) beweging van complotdenkers waarvan talrijke leden aanwezig waren tijdens de bestorming van het Capitool begin 2021, is enorm gegroeid. De beweging zou inmiddels zo populair zijn als enkele belangrijke religies in de Verenigde Staten. Zo moet blijken uit een Amerikaanse opiniepeiling.

 1. Greet De Keyser in de VS: “Het proces tegen Trump zou als een boemerang kunnen terugkeren voor de Democraten”
  PREMIUM

  Greet De Keyser in de VS: “Het proces tegen Trump zou als een boemerang kunnen terugkeren voor de Democraten”

  Het is zondag en Donald Trump staat ontspannen op zijn eigen golfterrein. Niet slecht voor een man die de volgende dagen opnieuw door de mangel moet van politiek vertoon en oprechte pogingen om hem te veroordelen voor de leugens en uiteindelijk de aanval op het Capitool. Opvallend, de zenuwen zijn veel meer gespannen bij de Democraten dan bij Republikeinen. Waarom? Omdat het tweede impeachmentproces weleens als een boemerang zou kunnen terugkeren.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?