AFP
Volledig scherm
© AFP

Puigdemont viert vrijlating op straat in Sardinië en keert maandag terug naar België

 De Catalaanse ex-president Carles Puigdemont zal maandag terug naar België komen. Dat heeft hij vandaag aangekondigd. Op 4 oktober gaat hij opnieuw naar Italië om de rechtszaak over zijn uitlevering aan Spanje bij te wonen.

3 reacties

 • Lieven De Cock

  4 weken geleden
  L.D.C.Misschien moet de Spaanse democratie eens het woordje democratie opzoeken Lopen daar echt geen grote misdadigers rond? werkt het gerecht daar zo goed dat ze allemaal gevat zijn?
 • Ingrid De Cremer

  4 weken geleden
  Zo moet het ,niet gevangenis in om dat je een overtuiging hebt ,dat is pas democratie.
 • Hugo hofmans

  4 weken geleden
  Geen simpele man, die Puigdemont. Ik weet niet of het zo een goede zaak is dat Catalonië apart wil van Spanje, ik denk eerder dat de bevolking dan pas écht in de problemen gaat komen. Misschien maar goed dat hij een signaal heeft gekregen en hopelijk houdt hij zich nu wat aan de kant. Beste voor iedereen denk ik.
 1. Eén van de twee laatste noordelijke witte neushoorns ter wereld moet uit de race stappen om soort te redden

  Eén van de twee laatste noordelij­ke witte neushoorns ter wereld moet uit de race stappen om soort te redden

  Eén van ‘s werelds laatste twee noordelijke witte neushoorns moet helaas stoppen met het prestigieuze en aartsmoeilijke kweekprogramma dat de soort van uitsterving moet redden. Dat hebben de wetenschappers die zich bezighouden met het huzarenstukje laten weten, schrijft Reuters. De laatste twee noordelijke witte neushoorns zijn een moeder en een dochter. Beide verblijven in het Keniaanse reservaat van Ol Pejeta.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.