AFP
Volledig scherm
© AFP

Puigdemont viert vrijlating op straat in Sardinië en keert maandag terug naar België

 De Catalaanse ex-president Carles Puigdemont zal maandag terug naar België komen. Dat heeft hij vandaag aangekondigd. Op 4 oktober gaat hij opnieuw naar Italië om de rechtszaak over zijn uitlevering aan Spanje bij te wonen.

3 reacties

 • Lieven De Cock

  1 maand geleden
  L.D.C.Misschien moet de Spaanse democratie eens het woordje democratie opzoeken Lopen daar echt geen grote misdadigers rond? werkt het gerecht daar zo goed dat ze allemaal gevat zijn?
 • Ingrid De Cremer

  1 maand geleden
  Zo moet het ,niet gevangenis in om dat je een overtuiging hebt ,dat is pas democratie.
 • Hugo hofmans

  1 maand geleden
  Geen simpele man, die Puigdemont. Ik weet niet of het zo een goede zaak is dat Catalonië apart wil van Spanje, ik denk eerder dat de bevolking dan pas écht in de problemen gaat komen. Misschien maar goed dat hij een signaal heeft gekregen en hopelijk houdt hij zich nu wat aan de kant. Beste voor iedereen denk ik.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Leerkracht geschorst na denigrerend ‘indianendansje’
  Play

  Leerkracht doet 'indianen­dans' in klaslokaal en wordt geschorst

  Een Amerikaanse wiskundeleerkracht is geschorst nadat bovenstaande beelden van haar opdoken op sociale media. Een leerling filmt hoe de vrouw een verentooi draagt en denigrerend een ‘indianendans’ nadoet terwijl ze meermaals “SohCahToa” roept. Dat laatste is een ezelbruggetje in de driehoeksmeetkunde en het leek de leerkracht blijkbaar grappig om het op deze manier aan te leren. Na protest vanuit de ‘Native Americans’-gemeenschap werd de vrouw geschorst.