De partij van Carles Puigdemont is de tweede grootste partij in Catalonië.
Volledig scherm
De partij van Carles Puigdemont is de tweede grootste partij in Catalonië. © REUTERS

Puigdemont claimt verkiezingsoverwinning "die niemand kan betwisten"

De Catalaanse ex-premier Carles Puigdemont zegt donderdagavond in Brussel dat bij de Catalaanse verkiezingen een overwinning behaald is "die niemand kan betwisten". Met 99 procent van de stemmen geteld, behielden de separatistische partijen een absolute meerderheid in het 135 zetels tellende Catalaanse parlement, al werd de liberale partij Ciudadanos (of Ciutadans in het Catalaans) de grootste.

126 reacties

 • Jan Boden

  3 jaar geleden
  De Partido Popular van Rajoy zakt van 11 naar 3 zetels in Catalonië of een 2,22 %. Waar haalt die zijn recht van spreken eigenlijk ?
 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  Wat een blamage voor de dictator Rajoy die alles gedaan heeft wat nodig om het Catalaanse volk te muilkorven. Maar ook Europa krijgt een veeg uit de pan door zulk individu openlijk te steunen.
 • William Van den Berghe

  3 jaar geleden
  Overwinning ? Met 2 zetels? Maar ingevolge het kiessysteem en verdeling der zetels stemde 52 % tegen . Conclusie : de helft van de Catalanen wil bij Spanje blijven.
 • luc pelgrims

  3 jaar geleden
  Beste mijnheer Foubert, u zegt dat rechts gewonnen heeft omdat er voor onafhankelijkheid gekozen is. Niets is minder waar. In Catalonie en Baskenland zijn de seperatisten te vinden aan de linkse kant van de politiek. Dit is ook het geval in Bretagne bijvoorbeeld. Seperatisme is niet links of rechts. En voor zij die het vergeten, Belgie is ook ontstaan uit seperatisme
 • Eric Grosemans

  3 jaar geleden
  En welke partij heeft dat mee goedgekeurd Vanaeken? Toch wel de VU, aka NVA zeker.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo