Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

Psychiaters woedend op farmabedrijf: medicijn plots drie keer zo duur

Psychiaters in ons land zijn razend op het Britse farmabedrijf Essen­tial Pharma. Dat heeft beslist de prijs van een belangrijk medicijn, dat voorgeschreven wordt aan mensen met een bipolaire stoornis, te verdrievoudigen. De prijsstijging komt op het moment dat het enige alternatief niet beschikbaar is. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag. 

42 reacties

 • Liesbeth Tippels

  2 jaar geleden
  Wat is het neoliberaal beleid toch een feest! Zouden er nu nog mensen zijn in dit bekrompen stukje wereld die niet doorhebben, hoe dit allemaal georkestreerd wordt?
 • Roland Jeronimus

  2 jaar geleden
  Als Europa open calculaties eist van de farmabedrijven of verzekeraars open calculaties eisen voordat terugbetaling wordt toegestaan, moeten farmabedrijven aantonen dat er geen exorbitante winsten worden gemaakt. Farmabedrijven die patenten hebben zijn monopolisten en dienen als dusdanig behandeld te worden. Als de monopolist misbruikt maakt van zijn positie wordt de markt voor concurrentie opengebroken en dat zorgt dat de industrie terughoudender zal zijn. Winst maken is ok, exorbitant niet.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Wordt tijd dat sommige soorten bedrijven genationaliseerd worden.
 • leen hanssens

  2 jaar geleden
  Uitleg vragen aan De Block!
 • Rene Chamorre

  2 jaar geleden
  Met dank aan open VLD...