Een man met de Afghaanse vlag in Jalalabad op woensdag, toen er doden vielen. Vandaag verliep het protest rustiger.
Volledig scherm
Een man met de Afghaanse vlag in Jalalabad op woensdag, toen er doden vielen. Vandaag verliep het protest rustiger. © AP

Protest tegen taliban in Afghaanse steden: verschillende doden bij betoging in Asadabad

In de noordoostelijke Afghaanse provinciehoofdstad Asadabad zijn vandaag verschillende doden gevallen bij protesten op de onafhankelijkheidsdag. De betogers zwaaiden met de Afghaanse vlag. Dat meldt Reuters op basis van plaatselijke media. Ook vanuit hoofdstad Kaboel komen berichten over anti-talibanbetogingen.

  1. ONZE OPINIE. De evacuatie uit Kaboel is een titanenklus. Maar het kan niet onmogelijk zijn om te communiceren
    PREMIUM

    ONZE OPINIE. De evacuatie uit Kaboel is een titanen­klus. Maar het kan niet onmogelijk zijn om te communice­ren

    “Deze mensen gaan simpelweg dood”. “Het gaat te langzaam.” En: “De betrokken bewindspersonen wijzen naar elkaar en verschuilen zich achter procedures.” Die kritiek hoorde je in het Nederlandse parlement gisteren, waar zich een fel debat over Afghanistan ontspon tussen de uittredende regering-Rutte en de oppositie. In onze contreien is het wachten tot volgende week vooraleer het parlement samenkomt. Neen, nieuw is het niet dat de Nederlandse parlementaire cultuur levendiger is dan de onze. Maar het valt des te meer op wanneer ook onze bevoegde ministers op eieren lopen.