Liz Cheney.
Volledig scherm
Liz Cheney. © AP

Prominente Republikein en Trump-critica Liz Cheney haalt uit naar partijgenoten

Het Amerikaanse parlementslid Liz Cheney heeft kort voor een stemming over haar positie binnen de Republikeinse Partij uitgehaald naar partijgenoten. Die hebben in haar ogen onvoldoende afstand genomen van de bewering van oud-president Donald Trump dat hij de presidentsverkiezingen door fraude heeft verloren.

10 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Je kan er zeker van zijn, dat Donald Trump makkelijk de Republikeinse presidentiële nominatie kan winnen als hij in 2024 opnieuw het Witte Huis zoekt. Trump speelt de komende jaren een grote rol in de GOP, en heeft verreweg de grootste steun en een grote impact in de partij. Als hij dat doet, ben ik er zeker van dat hij de nominatie zal winnen, zonder enige moeite. Trump werd gekozen om verandering te brengen, en alle verandering ging ten goede van de bevolking, niemand kan dat ooit vergeten.
 • Paul Philippaerts

  1 maand geleden
  De republikeinen weten dat ze zonder Trump de eerste 50 jaar geen president meer zullen leveren. De aanhang van Trump hangt als een onweerswolk met veel windstoten boven de republikeinen. Ze zijn doodsbenauwd en echt geen Trump lovers
 • Albert Gysels

  1 maand geleden
  Ik denk dat zij ideologisch beter bij de Democraten past. Er komt géén Trump 2, daar ben ik vrij zeker van, Trump was het signaal van wanhopige burgers die totaal in de steek gelaten waren, zoals ze nu hier bezig zijn. Ik denk dat De Santis van Florida + Nikki Haley als VP de perfecte kandidaten voor 2024 zouden zijn en voor de Democraten Tulsi Gabbard, een sterke verstandige vrouw. Hopelijk overleeft de wereld Biden/Harris want die 2 zijn rampzalig.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Wat je ook leest of hoort, Trump was het allerbeste wat de bevolking in Amerika kon overkomen. Lage belasting, kleine overheid, sterk leger, veel meer persoonlijke vrijheid, gesloten grenzen, iedereen had werk, benzine 0.45 p/liter, Europa betaald nu meer aan de NAVO, en de geldtrein met $$$ naar elk land stond stil, bedrijven kwamen weer terug naar Amerika vanuit China om hun producten te maken... Kijk even om je heen, nu beginnen oorlogen over de hele wereld. Thanks Joe...
 • Luc Van Dooren

  1 maand geleden
  Het probleem is net wat Trump denkt en hoe Trump denkt. Dat maakt hem een gevaar voor de samenleving.