Experts inzake artificiële intelligentie vrezen dat de Zuid-Koreaanse universiteit met een wapenfabrikant samenwerkt om een leger autonome robots te ontwikkelen die "de doos van Pandora zou openen." Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Experts inzake artificiële intelligentie vrezen dat de Zuid-Koreaanse universiteit met een wapenfabrikant samenwerkt om een leger autonome robots te ontwikkelen die "de doos van Pandora zou openen." Illustratiebeeld. © Thinkstock

Professoren AI luiden alarmbel: "Zuid-Korea bouwt robotleger dat revolutie in oorlogsvoering zal ontketenen"

Experts op het vlak van artificiële intelligentie (AI) boycotten een Zuid-Koreaanse universiteit die volgens hen in samenwerking met een wapenfabrikant een geheim leger van robots aan het ontwikkelen is. Het Korea Advanced Institute of Science and Technology (Kaist) zou samen met wapenfabrikant Hanwha Systems robots ontwikkelen die, zo menen de academici, de doos van Pandora zouden openzetten en "de derde revolutie in oorlogsvoering" zouden ontketenen.

  1. Ierland weer in lockdown nadat ziekenhuizen vol raken: "Vanop een eiland kun je geen patiënten verplaatsen”
    PREMIUM

    Ierland weer in lockdown nadat ziekenhui­zen vol raken: "Vanop een eiland kun je geen patiënten verplaat­sen”

    De Ieren moeten weer in hun kot blijven: niemand mag verder dan 5 kilometer van huis, de meeste winkels en de horeca zijn dicht. De regering kondigde een nieuwe harde lockdown af, ook al doet Ierland het in Europa niet slecht. "Maar ze hebben te weinig ziekenhuiscapaciteit. En in tegenstelling tot België kan Ierland niet snel patiënten overplaatsen naar een buurland, want ze zitten op een eiland", zegt professor Geert Molenberghs.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement