Sven Biscop: “We hebben gewoon geen enkele hefboom om iets te doen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Biscop: “We hebben gewoon geen enkele hefboom om iets te doen.” © Aurélie Geurts

Professor over Afghaanse chaos: “Natuurlijk is dit niet de fout van Joe Biden”

We zullen moeten leren aanvaarden dat de taliban weer aan de macht zijn in Afghanistan. Alleen op die manier kunnen we volgens professor internationale politiek Sven Biscop (Egmont Instituut/UGent) invloed op het land uitoefenen. Hij legt uit of we opnieuw moeten vrezen voor terrorisme uit het land en of de machtsovername zal leiden tot vluchtelingenstromen.

26 reacties

 • Geert Vande Walle

  2 maanden geleden
  Het grootste probleem daar is niet het gebrek aan opvoeding voor vrouwen, maar de slechte opvoeding van de mannen .
 • Stefan Kerkhof

  2 maanden geleden
  Tuurlijk is deze chaotische manier van terugtrekken volledig op het conto van Biden te schrijven. Bijna niemand betwist het gegeven dat Amerika daar weg moest. Daar is een zeer brede consensus over. Maar de manier waarop is gewoon een president onwaardig. Complete afgang voor Biden zonder enige twijfel.
 • Chris Van Wesemael

  2 maanden geleden
  Een juiste analyse én het is inderdaad een terechte beslissing van Biden om niet langer nodeloos Amerikaanse (en andere) soldaten op te offeren en massa's geld te pompen in een "land" waar chaos een basisrecht is. Het tegen wil en dank opleggen van een democratie, is op zich zo ondemocratisch als wat.
 • Kai Rombouts

  2 maanden geleden
  "Het is niet Biden 's schuld"....stel dat dit onder Trump was gebeurd was het zeker wel zijn schuld geweest, media had hem verketterd en dito degenen die sleepy Joe hier verdedigen. Joe was/is zelfs lekker op vakantie tijdens de chaos en moest zijn ijsjes-tijd onderbreken hiervoor. En de mensen hebben het nog niet door hoe alles wordt gemanipuleerd via media.
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Biden bewijst elke dag, dat Trump was een betere president..
 1. Honger in Afghanistan: ouders verkopen kind om eten op tafel te krijgen
  Buitenland
  16

  Honger in Afghanis­tan: ouders verkopen kind om eten op tafel te krijgen

  Beelden van uitgemergelde baby’s maken duidelijk hoe hard de voedselcrisis toeslaat in Afghanistan. Voor meer dan de helft van de bevolking brengt komende winter voedselonzekerheid. Het leven van minstens één miljoen kinderen is in gevaar. Ouders doen het ondenkbare om eten op tafel te krijgen. “Mijn kinderen stierven van de honger”, vertelt een vrouw aan BBC. “Ik heb mijn jongste dochter verkocht om met het geld eten te kopen.”