Professor Internationale Politiek en Amerikakenner Jonathan Holslag.
Volledig scherm
Professor Internationale Politiek en Amerikakenner Jonathan Holslag. © VTM NIEUWS

Professor Internationale Politiek Jonathan Holslag: “Dit is het doembeeld van de ‘founding fathers”

De bestorming van het Capitool is ongezien, waanzinnig zelfs voor professor internationale politiek Bart Kerremans (KU Leuven). Ook zijn collega's, politicoloog David Criekemans en professor Internationale Politiek Jonathan Holslag (VUB) zagen dit scenario niet aankomen. “De heerschappij van de meute is het doembeeld van de ‘founding fathers’.”

26 reacties

 • Pé Gevers

  2 weken geleden
  Hier wordt moord en brand geschreeuwd omdat Het Capitool bestormd werd. Een openbaar gebouw mag je niet betreden zonder toestemming. Maar hier wordt wel vergeten dat bij de betoging van de cipiers in november 2016, een grote groep van syndicalisten het kabinet van minister Geens binnen gevallen zijn. Daar werd alles kort en klein geslagen met enorme schade tot gevolg. Enkele van die invallers werden veroordeeld met lichte straffen.
 • Eugene Gysels

  2 weken geleden
  Het doembeeld van de founding Fathers van de VS is dat Amerika het meest agressieve en oorlogszuchtig land is geworden ooit in de wereldgeschiedenis. Amerika is in handen gevallen van de oorlogszuchtige Big Tech in alliantie met het militair industrieel complex. Amerika heeft tussen dit en 2 jaar een nieuwe oorlog nodig want het westers economisch systeem is totaal uitgeleefd en staat op instorten. Met Biden/Harris hebben ze daarvoor het perfect team aan de macht laten komen.
 • Wim Dhondt

  2 weken geleden
  Er zijn er veel die wel gevaren hebben onder het beleid van Trump. Hij was misschien een marjonet. Nu nog uitvlooien wie de touwtjes in hadden had.
 • Sobek Wessels

  2 weken geleden
  Neen iedereen is nog steeds verblind ! Waarom stemmen 74 miljoen Amerikanen op Trump al twee keren ? Het antwoord op deze vraag is het Probleem in Heel de wereld ! Als je leest dat de Rijken in 2020 maar liefst 1.470.000.000.000 miljard Rijker zijn geworden weet je genoeg ! De Politiek zit in de zak van de Rijke elite en bedienen hen met allerlei cadeaus op Kap van de kleine werknemers ! Democratie is al lang Dood dat zie je dagelijks !
 • Danny Buyse

  2 weken geleden
  Dit is de vrijheid gebruiken om de vrijheid aan te vallen.
 1. Trump: “Dit is wat er gebeurt wanneer een overwinning uit de handen wordt gerukt van grote patriotten”

  Trump: “Dit is wat er gebeurt wanneer een overwin­ning uit de handen wordt gerukt van grote patriotten”

  In een inderhaast opgenomen videoboodschap roept president Donald Trump zijn aanhangers op om naar huis te gaan. In een adem herhaalde hij wel zijn onbewezen bewering dat hij heeft verloren door verkiezingsfraude. “Ik weet hoe jullie je voelen. Maar jullie moeten naar huis nu. We hebben vrede nodig.” In een extra tweet zet Trump zijn woorden kracht bij: “Onthoud deze dag voor altijd”.
 1. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"

 2. Vliegtuig verliest wiel tijdens landing
  Play

  Vliegtuig verliest wiel tijdens landing