Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Professor internationale politiek Jonathan Holslag: “De wereld zal minder voorspelbaar en ook gewelddadiger worden”

Dat China en Rusland medische hulp sturen naar westerse landen die zwaar getroffen worden door het coronavirus, is géén liefdadigheid. Het is een berekende zet die de machtsverhoudingen in de wereld sneller zal veranderen dan we dachten, zegt professor internationale politiek Jonathan Holslag (VUB). Hij schetst een bijzonder somber beeld van hoe onze wereld er binnenkort zal uitzien.

35 reacties

 • Eddy Gysbrechts

  9 maanden geleden
  Onzin,al de conflicten die er nu zijn zijn conflicten in de marge en kunnen met een beetje “goedwil” in een status-quo opgelost worden. Overbevolking corruptie en de zogenaamde “gesubsidieerde”vrije markt zijn de basis van het onrecht en onmacht die eventueel toekomstige conflicten zouden kunnen veroorzaken en op continentaal niveau dienen aangepakt,volgens lokale culturele en politieke orde.
 • jean pierre Tibermont

  9 maanden geleden
  Een ZEER verstandig man !
 • Bartje Van Somers

  10 maanden geleden
  Europa doet er goed aan te definiëren wat in eigen handen moet blijven.
 • janine stevens

  10 maanden geleden
  Die man heeft 100 procent gelijk, je moet zelfs geen professor zijn om te zien wat aan het gebeuren is, de vraag is wat kan de gewone burger daaraan veranderen ? Niets, want het gaat alleen om de macht
 • Roger Geens

  10 maanden geleden
  Als de Westerse wereld 50 % van wat zij laten produceren door onderbetaalde Chinese krachten zelf produceren door werkkrachten en werklozen uit eigen landen heeft China een groot probleem .Net zoals Rusland dat momenteel veel geld opkoopt ,de Roebel is zo goed als waardeloos geworden en voedsel en goederen zijn erg duur geworden .Holslag kom je overal in gesprekken tegen waar "RECHTS " aanwezig is .Gelukkig gelooft hijzelf wat hij zegt .
 1. NAVO wil vermijden dat gezondheidscrisis leidt tot veiligheidscrisis

  NAVO wil vermijden dat gezond­heids­cri­sis leidt tot veilig­heids­cri­sis

  De NAVO wil vermijden dat de gezondheidscrisis veroorzaakt door het coronavirus de veiligheid van de bondgenoten in het gedrang brengt. De bedreigingen “zijn niet miraculeus verdwenen”, aldus secretaris-generaal Jens Stoltenberg. Donderdag vergaderen de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO-lidstaten voor het eerst in het bestaan van het bondgenootschap via videoconferentie, vanwege de coronacrisis. "Ons antwoord op Covid-19 staat bovenaan onze agenda", aldus Stoltenberg.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech