AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Professor David Criekemans na de speech van Poetin: “We kruipen stilaan door het oog van de naald”

“Het Westen wil ons niet vrij zien. Het wil ons zien als een meute slaven”, zei Russisch president Vladimir Poetin in een nieuwe speech waarin hij aankondigde vier bezette Oekraïense regio’s te annexeren. Door de annexatie wordt volgens Poetin ‘het onrecht van het uiteenvallen van de Sovjet-Unie’ voor een deel ongedaan gemaakt. Poetin hamerde erop dat net het Westen hypocriet is én stak tegelijkertijd zijn hand uit voor onderhandelingen. Waar gaat dit heen? Professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen): “Als Oekraïne toetreedt tot de NAVO belanden we automatisch in de Derde Wereldoorlog.”

135 reacties

 • johan de bruin

  2 maanden geleden
  Ik begrijp niet hoe het kan dat van alle leiders die in brussel zitten dat er niet ene is die zn gezond verstand gebruikt. Niemand die inziet dat de enige weg om een grote catastrofe te voorkomen de-escalatie is. Want laten we eerlijk zijn als er morgen kernwapens op de uk vallen dan zal net niemand bougeren geen amerikaan en niemand niet want amerika weet dat dat rusland ieder navo land totaal kan verpulveren en visa versa. Dus vrede is de enige uitweg.
 • Debbie De Bruyn

  2 maanden geleden
  Dat de rest van de wereld toelaat dat ene zot hier weg mee geraakt is niet te begrijpen.
 • Geert Van de Moortele

  2 maanden geleden
  Als de Russen géén wapens hadden waarvoor de VS en de Navo schrik hebben dan was Kaliningrad nu géén Russisch grondgebied meer.Zo gemakkelijk in te nemen als de VS en de Navo superieur zijn.
 • Norbert Bauwens

  2 maanden geleden
  Ik heb een donkerbruin vermoeden dat die man stapelgek geworden is., dus totaal onberekenbaar en levensgevaarlijk. De enige hoop is dat zijn eigen volk dat ook in de gaten krijgt en reageert maar dit gaat moeilijk zijn vermits de Russen gewoon zijn van door de staat geleid te worden en te denken wat de staat denkt. Voorbeeld:. Oost Duitsland dat na 40 jaar nog steeds achterophinkt omdat ze niet gewoon zijn initiatieven te nemen..
 • Etienne De Vreese

  2 maanden geleden
  Na zo veel doden en gewonden aan weers zijden gaat het generaties lang duren tot het gewoond volk aan vergeving gaat denken .Als er niets van belangrijke grondstoffen waren in Oekraïne had het misschien niet op de radar gestaan van Poetin.Op je 70 jaar denken dat je terug een Sovjet uni kan maken. In deze tijd hoe zot kan je zijn in 2022.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Boris Johnson opnieuw kandidaat bij volgende verkiezingen: “Het was fout om plaats te maken voor Liz Truss”
  12

  Boris Johnson opnieuw kandidaat bij volgende verkiezin­gen: “Het was fout om plaats te maken voor Liz Truss”

  Oud-premier Boris Johnson, die afgelopen zomer moest vertrekken na een reeks schandalen, stelt zich kandidaat bij de volgende verkiezingen in 2024. Dat bevestigen Britse media. Als hij zijn parlementszetel wint, dan zou hij opnieuw een poging kunnen doen naar het leiderschap van de Conservatieve Partij. Volgens hem was het namelijk een “fout” om plaats te ruimen voor zijn opvolger Liz Truss.