Vanaf Schiphol vertrekken 189 vakantiegangers naar Rhodos voor een testvakantie.
Volledig scherm
Vanaf Schiphol vertrekken 189 vakantiegangers naar Rhodos voor een testvakantie. © ANP

Proefvakantie naar Rhodos met 189 Nederlanders moet “schat aan informatie” opleveren, Sunweb wil soortgelijk initiatief in België

Zowel in binnen- als buitenland zijn de ogen gericht op de 189 Nederlandse proeftoeristen die maandagmiddag naar het Griekse eiland Rhodos vliegen. De all-inclusive vakantie moet volgens de directeur van reisorganisatie Sunweb, Mattijs ten Brink, "een schat aan informatie" opleveren voor de reisbranche over hoe we binnenkort weer veilig vakantie kunnen vieren in coronatijd.

12 reacties

 • joannes Roderigas

  1 maand geleden
  belgie gaat dit misschien doen volgende maand nadat de cijfers bekend zijn en zij dus geen fout kunnen maken , zielig met zulke ministers .
 • ronny cockuyt

  1 maand geleden
  Dan drinken de meesten zich te pletter in het hotel ,of ze moeten de al in afschaffen, dan weet ik eigenlijk ook niet hoeveel plezier je dan hebt aan opgesloten zitten in je hotel, je hebt altijd mensen natuurlijk die hun hotel niet uitkomen die geen extra kosten willen doen en volledig de al in gebruiken.
 • Gerda Haubourdyn

  1 maand geleden
  Is dat vakantie. Dan zit ik liever thuis. Ze mogen niet buiten. Wel wij komen ook niet buiten maar heb een grote tuin en terras.
 • Willy Verschooren

  1 maand geleden
  Waanzin ten top. Deze zitten allemaal in één grote bubbel vast aan één locatie. Zal dat onze vakantie dan moeten worden. Luxe opsluiting ? Lokaal gaat het toerisme niet beter van worden enkel de hotelketens.
 • werner Van der Kelen

  1 maand geleden
  die resultaten woeden hier niet ingezien, volgende twee weken gaan ze hier het warm water uitvinden en dat nog eens overdoen, VDB kennende
 1. Amerikaanse supermarkt stopt verkoop pokémonkaarten na te grote hype: "We doen dit uit veiligheid voor onze klanten en personeel”
  2

  Amerikaan­se supermarkt stopt verkoop pokémon­kaar­ten na te grote hype: "We doen dit uit veiligheid voor onze klanten en personeel”

  Pokémonkaarten zijn wereldwijd opnieuw razend populair. Om de meest zeldzame kinderkaarten te verzamelen, halen volwassen alles uit de kast. In Japan klom een man via een touw naar beneden om kaarten te stelen en in Amerika scheuren klanten cornflakesdozen open om de kaarten te bemachtigen. Omdat het er zo uit de hand loopt, haalt de Amerikaanse supermarktketen Target vanaf vrijdag de kaarten zelfs tijdelijk uit de rekken “wegens veiligheidsredenen”.
 2. Dagelijkse costa: smaakmakers van bij ons maken het goeie weer in Spanje
  PREMIUM

  Dagelijkse costa: smaakma­kers van bij ons maken het goeie weer in Spanje

  In een jaar waarin er amper gereisd kon worden, bleven Belgen massaal casa’s kopen langs de kuststrook van de Costa Blanca tot de Costa del Sol. En de Belgische horeca ter plaatse houdt — met mosselen natuur, Vlaams rundvlees en Belgische chocolade — moedig stand in het coronageweld. Reisreporter JAKOBIEN HUISMAN zakte vol culinaire heimwee af naar Belgische smaakmakers aan de ‘Costa Bélgica’.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas