President Donald Trump tijdens de NAVO-top in Londen, december 2019.
Volledig scherm
President Donald Trump tijdens de NAVO-top in Londen, december 2019. © AP

Proefballon Trump: NAVO uitbreiden naar Midden-Oosten

De Amerikaanse president Donald Trump is voorstander van uitbreiding van de NAVO met landen uit het Midden-Oosten. Dat liet het Amerikaanse staatshoofd donderdag weten. De VS wil op die manier het aantal uitgezonden Amerikaanse troepen verminderen. 

26 reacties

 • Karel Tichmann

  1 jaar geleden
  Kees Huls; "De NAVO is opgericht als tegenwicht van het Warschau Pact"? De NAVO is opgericht om het moeilijker te maken voor Europese landen tegen elkaar te vechten.
 • Kees Huls

  1 jaar geleden
  De NAVO is opgericht als tegenwicht van het Warschau Pact en beide zouden opgeheven worden na het opheffen van de Sovjet Unie, zoals overeengekomen tussen Gorbatsjov en G..W. Bush. De SU voldeed hieraan in 1991. De NAVO niet en nam zelfs tegen de gemaakte afspraken voormalige SU republieken op in haar gelederen. Hierdoor nu weer veel spanningen in Oost Europa. Opheffen dus en vervangen door een Europese organisatie zonder de VS.
 • Geert Landsman

  1 jaar geleden
  Opheffen, de Navo is de agressor geleid door de USA. Navo zorgt voor problemen en kost enorm veel. Europa moet een eigen leger hebben met een eigen beleid.
 • Michel Van Limbergen

  1 jaar geleden
  Europa wees nu eens sterk en stap uit die vermaledijde NATO!
 • princen yvon

  1 jaar geleden
  Een grote besparing. België stapt uit de NAVO nu we nog niet tot over onze oren in een wespennest zitten en laat de laag intelligente wereldleiders met een hoog testosterongehalte hun boontjes in hun eigen tomatensaus doppen.
 1. Man mist door ticketfoutje rampvlucht Iran, echtgenote stapt wel in

  Man mist door ticketfout­je rampvlucht Iran, echtgenote stapt wel in

  Een koppel met Iraanse roots dat in Canada woonde, is door de crash van de Boeing 737 gisteren bij Teheran voorgoed uit elkaar gerukt. Omdat hij een ongeldig ticket bleek te hebben, mocht Mohsen Ahmadipour het vliegtuig niet op. Zijn vrouw Rouja Azadian stapte wel in het toestel. Een aantal minuten na het opstijgen stortte de Boeing neer. In de vertrekhal, wachtend op een andere vlucht, vernam Ahmadipour door de speakers het vreselijke nieuws.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen