Op de voorpagina van de prodemocratische krant Apple Daily staan vandaag de foto’s van de vijf medewerkers die gisteren werden gearresteerd. De uitgever en hoofdredacteur van de krant zijn intussen aangeklaagd op verdenking van samenspannend met buitenlandse mogendheden.
Volledig scherm
Op de voorpagina van de prodemocratische krant Apple Daily staan vandaag de foto’s van de vijf medewerkers die gisteren werden gearresteerd. De uitgever en hoofdredacteur van de krant zijn intussen aangeklaagd op verdenking van samenspannend met buitenlandse mogendheden. © AFP

Prodemocratische krant Hongkong komt dag na inval op redactie met extra grote oplage, uitgever en hoofdredacteur in de cel

De prodemocratische krant Apple Daily van Hongkong is vrijdag, een dag na de inval van de politie in de redactieruimte, weer in de schappen verschenen, met een extra grote oplage en een voor de krant karakteristieke boodschap van verzet op de voorpagina, die luidt: "We moeten doorgaan".

  1. "Dit is een andere oorlog": intern document Amerikaanse gezondheidsdienst schetst alarmerend beeld van deltavariant

    "Dit is een andere oorlog": intern document Amerikaan­se gezond­heids­dienst schetst alarmerend beeld van deltavari­ant

    De deltavariant van het coronavirus is extreem besmettelijk, gevaccineerde mensen die het virus toch nog oplopen kunnen het even makkelijk doorgeven als niet-gevaccineerde mensen en alles lijkt erop te wijzen dat het ziekteverloop bij delta een stuk ernstiger is. Dat staat te lezen in een intern document van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC dat de krant ‘The Washington Post’ kon inkijken. “Dit is een andere oorlog”, klinkt het.
  2. Hongkongse mediamagnaat Jimmy Lai krijgt gevangenisstraf van 14 maanden

    Hongkongse mediamag­naat Jimmy Lai krijgt gevangenis­straf van 14 maanden

    De Hongkongse mediamagnaat Jimmy Lai-Chee-ying is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 maanden voor het organiseren van illegale prodemocratische protesten. Die vonden zonder officiële toestemming van de autoriteiten in 2019 plaats. De 73-jarige Lai is de eigenaar van de krant Apple Daily en een van de meest prominente prodemocratische activisten in Hongkong. Lai zit momenteel al in de cel voor een eerdere veroordeling.