Peter R. de Vries werd op 6 juli van dichtbij neergeschoten in Amsterdam, vlak voor hij een parkeergarage wilde binnenstappen na een uitzending van RTL Boulevard.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter R. de Vries werd op 6 juli van dichtbij neergeschoten in Amsterdam, vlak voor hij een parkeergarage wilde binnenstappen na een uitzending van RTL Boulevard. © ANP/AD

Proces rond moord op Peter R. de Vries start vandaag: had aanslag voorkomen kunnen worden door tip over achtervolger?

In Amsterdam start vandaag het proces rond de moord op de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die op 6 juli werd doodgeschoten op straat. Het gaat nog niet om een inhoudelijke zitting, maar de twee verdachten zullen wel een eerste keer voor de rechter verschijnen. Uit een reconstructie van ‘De Telegraaf’ blijkt intussen dat enkele dagen voor de aanslag al een tip binnenliep dat één van beide verdachte de misdaadverslaggever achtervolgde: “Het leek alsof hij hem iets wilde aandoen.”

2 reacties

  • monique bolen

    1 maand geleden
    In Nederland duurt het geen jaren vooral eer ze voor de rechter komen zoals hier.
  • wesley netnem

    1 maand geleden
    Als men die Taghi moordenaar 2j geleden al had opgeruimd leefde er nog meerder onschuldige mensen !! Maar ja de rechten van zo'n Gangster zijn belangrijker dan onschuldige levens ??! Men ziet het niet en men zal het Nooit inzien , zulke criminelen moet je per direct opruimen ! ander blijven er slachtoffers vallen !