Rechtbanktekening van de speciaal voor het proces gebouwde assisenzaal. Rechts: één van de twintig beschuldigden, de Belgische Marokkaan Farid Kharkhach, die corona heeft.
Volledig scherm
Rechtbanktekening van de speciaal voor het proces gebouwde assisenzaal. Rechts: één van de twintig beschuldigden, de Belgische Marokkaan Farid Kharkhach, die corona heeft. © AFP/RV

Proces rond aanslagen Parijs ligt opnieuw stil na nieuwe coronabesmetting

Het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, dat bijna acht maanden geleden is begonnen, ligt opnieuw voor ruim een week stil. Aanleiding is een nieuwe coronabesmetting bij één van de verdachten.

  1. Belgische verdachten aanslagen Parijs verdedigen zich in rechtbank: "Salah opvangen na de schietpartij was een emotionele beslissing, geen rationele”

    Belgische verdachten aanslagen Parijs verdedigen zich in rechtbank: "Salah opvangen na de schietpar­tij was een emotionele beslissing, geen rationele”

    “Ik heb familieleden zien vertrekken naar Syrië, ik heb familieleden verloren, ik heb huiszoekingen ondergaan, ik ben driemaal in de cel gevlogen, ik ben hier een slachtoffer.” Dat heeft Ayoub Bazarouj, één van de verdachten op het proces over het Belgische luik van het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, vrijdag verklaard.
  2. Burgemeester Berlijn trapt in deepfake-gesprek met ‘burgemeester van Kiev’: “de oorlog wordt met alle middelen gevoerd”

    Burgemees­ter Berlijn trapt in deepfake-ge­sprek met ‘burgemees­ter van Kiev’: “de oorlog wordt met alle middelen gevoerd”

    De Berlijnse burgemeester Franziska Giffey heeft een vijftien minuten durend videogesprek gehad met een man die beweerde burgemeester Vitali Klitsjko van de Oekraïense hoofdstad Kiev te zijn. In de loop van de conversatie rezen echter vermoedens dat het een om een bedrieger ging die gebruikmaakte van 'deepfake'-technologie en werd het gesprek volgens een Berlijnse woordvoerster verbroken.