Reddingswerkers banen zich een weg door het puin van de gecrashte Airbus A320 van Germanwings in de Franse Alpen, boven de gemeente Seyne-les-Alpes.
Volledig scherm
Reddingswerkers banen zich een weg door het puin van de gecrashte Airbus A320 van Germanwings in de Franse Alpen, boven de gemeente Seyne-les-Alpes. © EPA

Proces Germanwings-crash start: nabestaanden eisen hogere vergoeding en oplossen schuldvraag

Ruim vijf jaar na de vliegramp met het Germanwings-toestel in de Franse Alpen, waarbij alle 150 inzittenden om het leven kwamen, begint in Duitsland de burgerlijke rechtszaak tegen moedermaatschappij Lufthansa. Nabestaanden eisen een hogere vergoeding voor de immateriële schade die ze hebben geleden. Ze hopen ook dat medeverantwoordelijken voor het drama ter verantwoording worden geroepen.

0 reacties

  1. Wereldgezondheidsorganisatie raadt alle niet-gevaccineerde zestigplussers aan om reis uit te stellen
    Play

    Wereldge­zond­heids­or­ga­ni­sa­tie raadt alle niet-gevacci­neer­de zestigplus­sers aan om reis uit te stellen

    Mensen boven de 60 die niet volledig gevaccineerd of personen met onderliggende aandoeningen, zouden hun reisplannen maar even in de ijskast moeten zetten om niet te worden blootgesteld aan de risico’s die de omikronvariant met zich meebrengt, stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Die herhaalt wel dat algemene reisverboden niet zinvol zijn om de verspreiding van het al dan niet gemuteerde virus tegen te houden.