Een schets gemaakt tijdens het proces. Van links naar rechts: Ayoub El Khazzani, Bilal Chatra, Redouane El Amrani Ezzerrifi en Mohamed Bakkali.
Volledig scherm
Een schets gemaakt tijdens het proces. Van links naar rechts: Ayoub El Khazzani, Bilal Chatra, Redouane El Amrani Ezzerrifi en Mohamed Bakkali. © AFP

Proces aanslagen Parijs: Mohamed Bakkali beroept zich op zwijgrecht

Het verhoor van Mohamed Bakkali door het speciale hof van assisen voor de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs is vandaag abrupt tot een einde gekomen. Bakkali beroept zich op zijn zwijgrecht, tot grote ontsteltenis van de burgerlijke partijen. Het verhoor van de Belgisch-Marokkaanse beschuldigde zou twee dagen in beslag nemen, maar Bakkali leek de moed te hebben opgegeven.

  1. KIJK. Journalist verstoort briefing Witte Huis: “Dit is China niet, dit is Rusland niet”

    KIJK. Journalist verstoort briefing Witte Huis: “Dit is China niet, dit is Rusland niet”

    Correspondent Simon Ateba voor Today News Africa verstoort een persbriefing in het Witte Huis. Woorvoerder Karine Jean-Pierre verwelkomt de journalisten wanneer Ateba besluit om haar te onderbreken: “Dit is China niet, dit is Rusland niet. Het is zeven maanden geleden en je hebt me niet aan het woord gelaten. Dat is niet oké.” Jean-Pierre probeert de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen en ook andere journalisten in de zaal manen Ateba aan om te stoppen. Het is niet de eerste keer dat de Afrikaanse correspondent een woordvoerder onderbreekt. Hij riskeert nu zijn persaccreditatie te verliezen, waardoor hij niet langer welkom is in het Witte Huis. Wat het extra vervelend maakt, is dat de cast van de serie ‘Ted Lasso’ op de achtergrond staat te kijken naar de gênante situatie. Ze zouden er een nieuwe campagne over mentaal welzijn in de VS aankondigen. Bekijk de bizarre situatie in bovenstaande video.