Xavier Bettel.
Volledig scherm
Xavier Bettel. © AFP

Primeur voor Luxemburg: land maakt als eerste ter wereld openbaar vervoer gratis

In Luxemburg kunnen mensen vanaf aankomende zomer gratis met de tram, de trein en de bus. Onder leiding van minister-president Xavier Bettel, die onlangs herkozen werd voor een tweede termijn, is de regering van plan om meer aandacht te besteden aan het milieu.

21 reacties

 • Robert De Meulder

  4 jaar geleden
  Met die sluikse slogan heeft de SPA met wijlen dr.Stevaert vroeger ook de verkiezingen gewonnen.Een bus kan niet gratis rijden.Zeg gewoon,ge moet niet direckt aan de chauffeur betalen maar we zullen het doorrekenen op uw belasting brief of waren al die chauffeurs vrijwilligers en reden die bussen al op water ipv mazout.
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  uitstekende maatregel om het fileleed op te lossen, maar in Vlaanderen doet men er niets aan ...hier zijn de files de algemene regel door het bezit van bedrijfswagens te promoten. Vier ministers van mobiliteit die er niets van terecht brengen behalve veel geld kosten aan de gemeenschap. Wanneer wordt mobiliteit uitsluitend een bevoegdheid van het federale.
 • Walter Decock

  4 jaar geleden
  Mooi, maar de belastingbetaler zal er hoe dan ook voor opdraaien. Natuurlijk zal er heel wat personeel kunnen afvloeien. Benieuwd hoe de vakbond hierop zal reageren. Droom maar verder, gratis bestaat echt niet!
 • Emile De Smedt

  4 jaar geleden
  Aanlokkelijk maar.Wie zal sponseren.De burger natuurlijk.Kan best dat Luxenburgers een betere politiek voeren.Ooit was er Benelux met goede resultaten maar een Europese draak denkt er anders over.Maar wie gratis zegt moet weten dat enkel vogels gratis door lucht zweven.Ons gaat men gebakken lucht verkopen.
 • emiel wouters

  4 jaar geleden
  En nu nog de prijzen aan de pomp drastisch verhogen. want mijn auto mijn vrijheid. Awel dan moet je voor je vrijheid ook de prijs van die dure brandstof betalen. je kan niet alles hebben gratis vervoer een auto en brandstof die goedkoper moet zijn dan water. ik rij dus ik betaal of ga te voet.