Volledig scherm
© ANP

Primeur in Nederland: Rotterdam krijgt mogelijk allereerste rookvrije straten

BuitenlandRotterdam krijgt mogelijk als eerste plaats in Nederland twee straten waar helemaal niet meer mag worden gerookt. Het Erasmus MC, Erasmiaans Gymnasium en Hogeschool Rotterdam willen de sigaret uit hun buurt verbannen.

35 reacties

 • Marco Di Scarpa

  3 jaar geleden
  Na rookvrije straten misschien ook ademvrije straten inrichten. Dan heb ik geen last meer van verzuurde adem. Voor de goeie orde: ik ben niet roker. Hoe belachelijk allemaal.
 • moni van turnhout

  3 jaar geleden
  joepie dan kun je ook terrasjes doen zonder rook hoop dat in Belgie ook
 • Hugo De Leeuw

  3 jaar geleden
  Lesley Huyens, al die niet rokers zouden na het rookverbod ook naar café gaan? Het enige resultaat is reeds 2000 cafés gesloten en geen enkele niet roker gezien op café.
 • magda de munck

  3 jaar geleden
  Schaf dan gewoon de verkoop van sigaretten af, het is het één of het ander. De staat wil maar al te graag de acceinzen inkaseren, maar een sigaret opsteken, hola! Bdw schaf meteen ook de kauwgom af, de straten plakken er ook vol van.
 • Hilda Wauters

  3 jaar geleden
  Ik ben zelf geen roker, maar kan wel verdragen dat iemand die een sigaretje rookt op straat. Hij of zij moet dan wel hun peuk als er iets voorzien is, daar indoen. Of met een doosje de peuken mee naar huis nemen en ze daar op de juiste plaats deponeren. Bij wegwerpen op straat een flinke boete. Maar straten rookvrij maken gaat te ver. Trouwens zij die roken kennen het risico ervan.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Rookverbod in de horeca: Nederlandse staatssecretaris wil nu ook sigaret van terras bannen
  Buitenland

  Rookverbod in de horeca: Nederland­se staatsse­cre­ta­ris wil nu ook sigaret van terras bannen

  Roken in de horeca is al verboden en ook aan de rookruimtes die rokers nog een toevluchtsoord bieden komt binnen twee jaar een einde. Maar "het zou ook heel wijs zijn" terrassen rookvrij te maken, zegt de Nederlandse staatssecretaris Paul Blokhuis op NPO Radio 1. "Ik denk dat we niet ontkomen" aan strengere regels. De staatssecretaris wijst erop dat in de VS al jaren rond gebouwen niet meer mag worden gerookt.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten