Joe Biden woonde op 30 mei de zondagsmis bij in de St. Joseph on the Brandywine Catholic Church in Wilmington (Delaware). Voor zijn intrek in het Witte Huis was de VS-president woonachtig in Wilmington.
Volledig scherm
Joe Biden woonde op 30 mei de zondagsmis bij in de St. Joseph on the Brandywine Catholic Church in Wilmington (Delaware). Voor zijn intrek in het Witte Huis was de VS-president woonachtig in Wilmington. © REUTERS

Priesters mogen Joe Biden de communie weigeren

Katholieke priesters in de VS mogen voortaan de Heilige Communie weigeren aan VS-president Joe Biden.  Een verklaring hierover is donderdag door een verdeelde Katholieke Bischoppenconferentie goedgekeurd. Reden hiervoor is zijn progressieve visie op het recht op abortus.

13 reacties

 • Gerrit Van Maalen

  1 maand geleden
  Leg meteen eens de financiën open van de 'kerk' de 'kerkfabrieken' en 'Vaticaanstad'. Menig aanschouwer zal serieus verschieten van de tentakels van het Rooms-katholieke clubje
 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Hun eigen “ vuiligheid” wordt bedekt met de mantel der liefde !
 • Etienne Callebout

  2 maanden geleden
  Gaat de kerk voor de zoveelste keer in hun eigen voeten schieten .Ze zouden liever iets matiger zijn in hun opstelling in de moderne wereld .Zo verliezen ze nog meer zieltjes ipv er bij te winnen .
 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  Terecht en consequent, wie zich bij een organisatie aansluit, volgt de regels of stapt er uit.
 • Jean West

  2 maanden geleden
  Fons Casteels De kerk en zijn geestelijken overtreden zelf hun regels (geboden) en geven maar al te graag kritiek op een ander.
 1. Turkije bekritiseert Amerikaans plan om Afghaanse vluchtelingen in derde landen op te vangen
  2

  Turkije bekriti­seert Amerikaans plan om Afghaanse vluchtelin­gen in derde landen op te vangen

  Turkije is niet te vinden voor het Amerikaanse plan om Afghanen die met de Amerikanen samenwerkten te helpen bij hun hervestiging in de Verenigde Staten. Ankara vreest dat dit kan leiden tot een “grote vluchtelingencrisis” in de regio. In het Amerikaanse programma, dat maandag werd aangekondigd, klinkt het dat de vluchtelingen zelf hun weg moeten vinden naar een derde land en daar ruim een jaar zullen moeten wachten op een goedkeuring.