Democratisch presidentskandidaat Beto O’Rourke tijdens een toespraak in Iowa eind augustus 2019.
Volledig scherm
Democratisch presidentskandidaat Beto O’Rourke tijdens een toespraak in Iowa eind augustus 2019. © AFP

Presidentskandidaat VS wil beslag leggen op wapens, maar ontvangt “doodsbedreiging”

Als het aan presidentskandidaat Beto O’Rourke ligt, moeten Amerikanen hun (semi)automatische wapen inleveren. De politicus uit Texas deed het voorstel donderdag tijdens een debat voor Democratische presidentskandidaten. Het controversiële voorstel kwam O’Rourke naar eigen zeggen op een “doodsbedreiging” te staan.

5 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  "het recht om wapens te bezitten” is niét hetzelfde als "het recht om (semi-)automatische oorlogswapens te bezitten! Dat hebben de bedenkers van het 2nd Amendment ook nooit bedoeld, in een tijd dat dergelijke wapens nog niet bestonden. En @Jonathan: is het niet logisch dat hij van gedacht verandert na die talloze mass shootings? Enkel idioten veranderen nooit van gedacht.
 • Jonathan Wouters

  1 jaar geleden
  Vorig jaar zei deze man nog dat iedereen zijn AR-15 mocht houden. Jassendraaier!
 • Andy De Schieter

  1 jaar geleden
  Maak de kogels 10000x duurder. Als je een fritpot hebt maar de frieten zijn onbetaalbaar dan eet je geen friet meer he.
 • Guido Michiels

  1 jaar geleden
  Als het zo verder gaat, komen de presidentskandidaten binnenkort gewapend naar de debatten...
 • patrick brom

  1 jaar geleden
  in de VS neem je hun wapens niet af ,het is hun DNA als hij dit wil doordrijven is hem een kort leven beschoren moest ik hem zijn zou ik wat inbinden anders loopt het slecht af ,er lopen daar zotten genoeg
 1. Wapenlobbygroep NRA is in San Francisco voortaan "binnenlandse terreurorganisastie"
  Buitenland

  Wapenlobby­groep NRA is in San Francisco voortaan "binnen­land­se terreuror­ga­ni­sas­tie"

  In de Californische stad San Francisco krijgt de invloedrijke Amerikaanse wapenlobbygroep NRA voortaan het etiket "binnenlandse terroristische organisatie”. Het stadsbestuur heeft een resolutie in die zin aangenomen, nadat in juli bij een schietpartij in de omgeving van San Francisco 3 doden en 17 gewonden gevallen waren. De NRA noemt de beslissing "een belachelijke stunt".
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 3. Texas maakt wapenwetten nog soepeler, luttele uren na schietpartij met zeven doden: “Hoeveel levens gaan we nog offeren aan de wapenlobby?”

  Texas maakt wapenwet­ten nog soepeler, luttele uren na schietpar­tij met zeven doden: “Hoeveel levens gaan we nog offeren aan de wapenlobby?”

  In Texas zijn om middernacht plaatselijke tijd nieuwe wetten in voege getreden die het voor inwoners van de staat nog makkelijker moeten maken wapens te dragen. De nieuwe regels kwamen er slechts een paar uur nadat een schutter zeven mensen heeft doodgeschoten en ongeveer twintig anderen heeft verwond. Democratische politici reageren verontwaardigd. “We moeten deze epidemie stoppen.”
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"