President Lenin Moreno.
Volledig scherm
President Lenin Moreno. © EPA

Presidentieel vliegtuig Ecuador maakt noodlanding

Het presidentiële vliegtuig van Ecuador met staatshoofd Lenin Moreno aan boord heeft zaterdag een noodlanding moeten maken in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Dat hebben de Ecuadoraanse autoriteiten gemeld. Moreno zou net terugkeren na een officieel werkbezoek aan de Verenigde Staten.

 1. Amnesty: FIFA moet minstens 440 miljoen voorzien voor uitgebuite arbeiders WK Qatar

  Amnesty: FIFA moet minstens 440 miljoen voorzien voor uitgebuite arbeiders WK Qatar

  Amnesty International, een coalitie van mensenrechtenorganisaties, en groepen voetbalfans hebben in een open brief de internationale voetbalorganisatie FIFA opgeroepen om een herstelprogramma op te zetten. Dat zou een vorm van compensatie moeten bieden voor de uitbuiting van arbeiders tijdens de voorbereidingen van het wereldkampioenschap voetbal dit jaar in Qatar. Daarnaast moet het programma ook zorgen dat het misbruik zich niet meer herhaalt in de toekomst.
 2. Russische ex-kolonel verrast kijkers op staatstelevisie: “Situatie op het front zal voor ons enkel maar erger worden”
  Play

  Russische ex-kolonel verrast kijkers op staatstele­vi­sie: “Situatie op het front zal voor ons enkel maar erger worden”

  “De situatie op het front zal voor ons enkel maar erger worden. Binnenkort komen we voor een blok van een miljoen Oekraïense soldaten te staan. Op geopolitiek vlak staan we dan weer geïsoleerd. Praktisch de hele wereld is tegen ons.” Mikhail Khodarenok, een Russische kolonel op rust, heeft er in een verbaal steekduel met presentatrice Olga Skabeyeva geen doekjes om gewonden. Zeer opvallend toch, want de militaire analist deed de uitspraken tijdens een interview op de Russische staatstelevisie. Uit reacties op sociale media bleek dat zijn boodschap bij het volk aankwam als een complete verrassing.