De president van Wit-Rusland, Alexander Loekasjenko
Volledig scherm
De president van Wit-Rusland, Alexander Loekasjenko © AFP

President Wit-Rusland vreest kernoorlog en roept op tot wapenstilstand in Oekraïne

De president van Wit-Rusland, Alexander Loekasjenko, heeft vrijdag in zijn toespraak tot de natie opgeroepen tot een wapenstilstand in Oekraïne. Hij pleitte ook voor onderhandelingen tussen Moskou en Kiev, "zonder voorafgaande voorwaarden". Loekasjenko, een van de laatste Europese bondgenoten van Poetin, herhaalde ook zijn vrees dat het conflict in buurland Oekraïne kan leiden tot een kernoorlog.

85 reacties

 • Georges Pelgrims

  2 maanden geleden
  Wat moet gebeuren zal mischien ook ooit gebeuren maar dat zal hun eerste en laatste keer zijn.want er zal niemand overblijven om het nog eens over te doen.
 • Georges Pelgrims

  2 maanden geleden
  Denken die Russen nu echt dat zij een kernoorlog gaan overleven.met een kernarsenaal van duizenden kernwapens over de hele wereld niemand gaat dat overleven niemand.het zal ooit gebeuren maar daarna nooit meer.
 • willy zachel

  2 maanden geleden
  Wit Rusland is gewoon een vazal land van Rusland de president daar staat daar alléén voor de show de echte machthebber daar is Poetin Het land is gewoon een deel van Rusland en ter camouflage heeft het zogezegd een andere naam en een marionet als president.
 • peter destoop

  2 maanden geleden
  beseft hij wel dat hij maar een marionet is van putin? De dag dat hij tegenstribbelt zal hij wel van een balkon vallen.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Natuurlijk veiliger met kernwapens op zijn grondgebied. Dan wordt men een prioritair doelwit voor kernraketten. Net als wij.