President Donald Trump.
Volledig scherm
President Donald Trump. © REUTERS

President Trump lijdt opnieuw juridische nederlaag

De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw een juridische nederlaag geleden. Een federaal hof van beroep in de staat Pennsylvania heeft een klacht van de president, die miljoenen briefstemmen wil laten schrappen, vrijdag ongegrond verklaard.

3 reacties

 • DIRK VAN BRUSSEL

  2 maanden geleden
  Het Amerikaans Congress bestaat niet enkel uit de Senaat maar ook uit het Huis van Volksvertegenwoordigers.  In de Senaat hebben de republikeinen de meerderheid, in het Huis de Democraten !  Als ik de buitenlandse kranten lees zijn er Republikeinse senatoren die Trump liever kwijt dan rijk zijn.  Ik persoonlijk denk niet dat het zover zal komen !  Het zal waarschijnlijk zijn normale gang gaan.  Anders zal de VS voor een zeer woelige toekomst staan.  +80.000.000 stemmen zet je niet zomaar opzij.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 maanden geleden
  Er zijn mensen die dit kiessysteem niet begrijpen, maar toch hebben ze een opinie. Neem bv het Electoral Collage, als je 270 stemmen hebt dan ben je President. Dit is niet waar, Thomas Jefferson in 1800 en John Quincy Adams 1824 werden President gekozen bij het Congress. En Trump heeft een zeer goede kans om hetzelfde te doen. In het "The Electoral College: A 2020 Presidential Election Timeline”, staan 9 datums waarin het duidelijk geschreven staat, hie iemand aan de eisen moet voldoen.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Het Supreme Court, ALS de zaak al tot daar geraakt, zal hier zeker zijn vingers niet aan verbranden! Zeker omdat Trump al voor de verkiezingen zat te roepen dat dit voor het SC zou eindigen (omdat hij wist dat hij ging verliezen) en hij daarom Barrett nodig had in het SC.
 1. Trump: “Als kiescollege Biden verkiest, verlaat ik het Witte Huis”

  Trump: “Als kiescolle­ge Biden verkiest, verlaat ik het Witte Huis”

  De Amerikaanse president Donald Trump weigert nog altijd zijn verlies bij de presidentsverkiezingen te erkennen. Wel zei hij op de feestdag Thanksgiving dat hij op ordentelijke wijze de macht aan verkiezingswinnaar Joe Biden zal overdragen. “Als blijkt dat mijn tegenstander de meeste kiesmannen achter zich heeft vergaard, dan zal ik vertrekken uit het Witte Huis”, zei Trump. Achteraf klaagde de president toch weer dat zijn woorden fout worden weergegeven.
 2. Proud Boys laten Trump vallen en omschrijven hem als “extreem zwak”

  Proud Boys laten Trump vallen en omschrij­ven hem als “extreem zwak”

  De extreemrechtse groep Proud Boys neemt volgens de Amerikaanse krant The New York Times afstand van voormalig Amerikaans president Donald Trump. Zijn bereidwilligheid om uiteindelijk toch het Witte Huis te verlaten wordt als verraad aanzien, schrijft de krant die berichten op berichtendienst Telegram en socialemediaplatform Gab kon inkijken. Ze zijn ook boos omdat hij hen geen gratie verleende voor de bestorming van het Capitool.
 1. LIVE. Kersverse president Joe Biden “optimistischer dan ooit” over toekomst van de VS

  LIVE. Kersverse president Joe Biden “optimisti­scher dan ooit” over toekomst van de VS

  Joe Biden heeft vandaag in Washington D.C. de eed afgelegd als de 46ste president van de Verenigde Staten. De inauguratie vond plaats onder extreem strenge veiligheidsmaatregelen, nadat Trump-aanhangers op 6 januari het Capitool bestormden omdat ze de verkiezingsuitslag niet accepteren. Donald Trump was niet aanwezig op de eedaflegging en brak zo een jarenlange traditie. Volg hier al het nieuws over de inauguratie op de voet.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"