Links: burgemeester van Atlanta Keisha Lance Bottoms
Rechts: president Donald Trump
Volledig scherm
PREMIUM
Links: burgemeester van Atlanta Keisha Lance Bottoms Rechts: president Donald Trump © AP/Photo News

President Trump en burgemeester Bottoms: allebei zijn ze woest, maar hun toon kon niet meer verschillen

Rellen VSDe vernielingen in de VS wekken veel verontwaardiging op. En er zit een groot verschil in hoe die wordt geformuleerd. Terwijl Donald Trump ermee dreigde om honden af te sturen op betogers, smeekte een net niet tot tranen bewogen burgemeester van Atlanta: “Ga naar huis. Jullie branden je eigen stad plat.”

22 reacties

 • Roger Deprez

  1 jaar geleden
  Leo Kaya waar slaat zo een vergelijking op het Vlaams belang is nog nooit aan de macht geweest en ze worden zelf uitgesloten door andere partijen omdat ze grote problemen hebben met het migratie beleid en eerlijk gezegd het is verre van wat het zou moeten zij en zeker als met zijn eigen mensen hierdoor gedeeltelijk verwaarloost, niet tegen staande is het Vlaams belang wel democratisch verkozen door mensen en met het beleid nu is het mogelijk dat het Vlaams belang nog meer zal aangroeien.
 • Roger Vanopstal

  1 jaar geleden
  Trump is niet de moordenaar en ook geen rasist. Hij kan het geweld niet stoppen. Er is massale vuurkracht onder de Amerikaanse bevolking. Op de bevolking met scherp schieten, zou tot een burgeroorlog kunnen leiden. Ik vrees dat deze Amerikaanse toestanden ook de Europese toekomst zullen zijn.
 • Vaneylen Pierre

  1 jaar geleden
  Hoelang is het nog wachten tot Brussel hetzelfde scenario te verwerken krijgt?
 • JAN DE KOCK

  1 jaar geleden
  Hoe is dat ooit verkozen als president
 • Leo Kaya

  1 jaar geleden
  Een vergelijking: Trump reageert zoals het Vlaams Belang hier zou doen, de burgemeester zoals bij ons de traditionele partijen. Verontrustend hoeveel mensen voor Trump zijn benadering zijn, hé.
 1. Rellen in de VS breiden zich uit naar het hele land: twee doden, betogers omsingelen Witte Huis

  Rellen in de VS breiden zich uit naar het hele land: twee doden, betogers omsingelen Witte Huis

  De protesten in de Verenigde Staten tegen politiegeweld na de dood van een zwarte man worden steeds grimmiger. In verschillende staten kwam het tot grote demonstraties en zware rellen. In minstens 25 steden werd een avondklok ingesteld. Op verschillende plaatsen loopt het protest uit de hand. In verschillende staten wordt intussen de Nationale Garde ingezet, in Washington hebben bijna 1.000 betogers het Witte Huis omsingeld. In Minneapolis werd het lichaam van een man aangetroffen naast een uitgebrande auto. Ook in Indianapolis viel een dode.