Turks president Recep Tayyip Erdogan tijdens de G20 in Rome.
Volledig scherm
Turks president Recep Tayyip Erdogan tijdens de G20 in Rome. © EPA

President Erdogan zakt toch niet af naar Glasgow voor klimaattop

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is afgelopen nacht na de G20-top in Rome teruggekeerd naar Turkije. Hij is niet doorgereisd naar Glasgow voor de COP26, de klimaattop van de Verenigde Naties. Dat heeft het Turkse staatspersagentschap Anadolu aangekondigd.

18 reacties

 • RONNY PLATTEEUW

  3 maanden geleden
  Men denkt toch niet dat die zich het klimaat aantrekt ?
 • Lisette Theunis

  3 maanden geleden
  Erdogan is het gewoon om voor alles en nog wat geld te krijgen van de eu. Dus moet hij gewoon even wachten tot er een vette klimaat-cheque in zijn bus ligt, om daarna aan de eu te verkondigen dat hij veel meer euro's nodig heeft om het Turks klimaat te kunnen redden..
 • Robert Aerts

  3 maanden geleden
  Goed gezegd Dhr Verstraelen. Dat A de Wever en Greta T eens in Rusland en China gaan manifesteren, daar wordt het meest vervuild. Maar dat durven ze niet, hier is het veilig voor hun kreten.
 • Sylvain Helsen

  3 maanden geleden
  Indien je belooft tegen 2050 te zullen stoppen met steenkool in de lucht te gooien. Of iets anders wat al bijna even slecht of slechter is. Dat slaat echt helemaal nergens op. Daarmee bereik je niets. Want dan is het niet meer 11:58 of 12:02 of 12:15 uur. Maar dan zijn de wijzers van de klok helemaal tilt geslagen. Dat is dan echt allemaal gezwets. Indien die politici net zo verstandig omgaan met het klimaat als met het coronavirus, dan is de mensheid tegen die tijd gegarandeerd opgedoekt.
 • johan ruell

  3 maanden geleden
  Luc Verstraelen kan het niet beter verwoorden. Geen enkel werelddeel ziet er een probleem in, in Europa gaan ze weer het voorbeeld geven, miljarden uitgeven zonder resultaat. Je moet de grootste vervuilers eerst aanpakken en dan kan Europa meedoen. Waar blijft men dat geld toch in godsnaam halen.
 1. Britse en Russische ministers van Defensie plannen ontmoeting over Oekraïne, VS sturen militaire hulp naar Oekraïne
  Update

  Britse en Russische ministers van Defensie plannen ontmoeting over Oekraïne, VS sturen militaire hulp naar Oekraïne

  De Russische minister van Defensie Sergej Shoigu en zijn Britse ambtgenoot Ben Wallace zullen in Moskou overleg plegen over de Oekraïense crisis. Dat heeft een medewerker van het Britse ministerie zaterdag meegedeeld. Intussen hebben de Verenigde Staten in de nacht van vrijdag op zaterdag militair hulpmaterieel naar Oekraïne gestuurd. Duitsland is niet van plan wapens te leveren, wel zal er een veldhospitaal worden geleverd.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.