Nayib Bukele, president van El Salvador.
Volledig scherm
Nayib Bukele, president van El Salvador. © Getty Images

President El Salvador over aankoop 420 bitcoins: “Gekocht tijdens de dip”

El Salvador heeft woensdag 420 bitcoins toegevoegd aan de schatkist van het land. “Gekocht tijdens de dip”, zegt president Nayib Bukele. De koers van bitcoin zakte gisteren even tot iets boven 58.000 dollar (49.860 euro). Momenteel is bitcoin 61.000 dollar (52.450 euro) waard. 

2 reacties

 • Tjalle Paulus

  4 weken geleden
  Als hij zijn belofte nakomt om een deel van de winst in de aanbouw van 20 scholen te steken, kan je je puber verhaal misschien beter opbergen.
 • Andy Staelens

  1 maand geleden
  Een overjaarse puber die altijd zijn goesting moet krijgen. En zulke gasten beslissen over het wel en wee van miljoenen mensen!
 1. Al zeker 13 besmettingen met omikronvariant onder passagiers die in Nederland arriveerden
  Play

  Al zeker 13 besmettin­gen met omikronva­ri­ant onder passagiers die in Nederland arriveer­den

  Bij dertien van de reizigers die vrijdag uit Zuid-Afrika op Schiphol aankwamen, is tot nu toe de omikronvariant van het virus aangetroffen. Dat meldt het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het onderzoek naar alle 61 positief geteste personen is nog niet afgerond. Mogelijk wordt de nieuwe variant in meer testmonsters aangetroffen. Ook een Vlaams koppel zit nog steeds in isolatie in Nederland.
 2. Kapper of etentje: hier betaal je in Vlaanderen al met bitcoin. “Een klant betaalde drie burrito’s met bitcoin. Ze zouden nu 140 euro waard zijn”
  PREMIUM

  Kapper of etentje: hier betaal je in Vlaanderen al met bitcoin. “Een klant betaalde drie burrito’s met bitcoin. Ze zouden nu 140 euro waard zijn”

  Een etentje op restaurant, een frisse haarsnit bij de kapper, een armbandje bij de lokale juwelier of een nieuwe auto: wie wil kan het vandaag met bitcoin betalen. De virtuele munt sluipt zo steeds meer ons dagelijks leven binnen. Is bitcoin op weg om mainstream te worden? Zijn de banken crypto-infrastructuur aan het bouwen? En wat kan je er vandaag zoal mee? “Een klant bestelde drie burrito’s met bitcoin ter waarde van 26 euro. Vandaag zijn diezelfde burrito’s 140 euro waard.”