De Chinese President Xi Jinping spreekt tijdens een vooraf opgenomen videotoespraak op de Algemene Vergadering van de VN in New York.
Volledig scherm
De Chinese President Xi Jinping spreekt tijdens een vooraf opgenomen videotoespraak op de Algemene Vergadering van de VN in New York. © REUTERS

President: China zal geen kolencentrales meer in buitenland bouwen

China zal geen nieuwe kolengestookte centrales meer in het buitenland bouwen. Dat beloofde de Chinese leider Xi Jinping in zijn toespraak tot de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Xi gaf geen details, maar beperking van de financiering van kolencentrales in de ontwikkelingslanden behoort tot de mogelijkheden. 

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?