De Braziliaanse president Jair Bolsonaro.
Volledig scherm
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro. © AFP

President Bolsonaro aan Braziliaanse bevolking na recordaantal coronadoden: “Stop met jammeren, hoelang gaan jullie nog blijven janken?”

Brazilianen moeten niet blijven jammeren over Covid-19, vindt hun president Jair Bolsonaro (65). Hij verzet zich tegen al te strenge maatregelen om het virus aan te pakken. Bolsonaro deed zijn uitspraak de dag nadat Brazilië een recordaantal coronadoden in 24 uur tijd optekende.

22 reacties

 • Heinrich Wolf

  1 maand geleden
  Hoelang de Brazilianen nog blijven janken? Waarschijnlijk tot dat hijzelf aan het zijn huiseigen corona virus overleden is. En dan zal het waarschijnlijk feest zijn!
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Die is nog erger dan trump !!
 • Linda Heintjens

  2 maanden geleden
  Aha, het is dus blijf in je eigen kot, in je eigen land, en binnenkort, in je eigen getto!
 • Henri Dederen

  2 maanden geleden
  Brazillianen hebben een totaal andere cultuur dan wij. Zij leven ook veel meer op straat of in Favela's opeengepakt (waar eigen wetten gelden). Het is een groot land met een bevolking bijna 20 keren groter dan België waarvan dan 85% leeft in steden. Je kan je afvragen of de mensen zich daar ooit zullen houden aan coronawetten. En dan is er nog de populariteit van Bolsonaro. In verhouding tot de bevolking hebben wij natuurlijk nog altijd meer doden (als de cijfers kloppen).
 • Marcel Van Overloop

  2 maanden geleden
  Die zal zoals Trump ook geen volgende termijn meer president zijn. Die gasten gaan letterlijk over lijken en hebben nog volgelingen ook. Intriest !
 1. Beierse premier Söder geeft poging om Duits bondskanselier te worden op

  Beierse premier Söder geeft poging om Duits bondskanse­lier te worden op

  Markus Söder, de premier van Beieren, geeft zijn pogingen op om de kandidaat-premier te worden voor de christendemocraten bij de Duitse verkiezingen in september. De partij van Söder, de CSU, is de zusterpartij van de CDU en in de nationale politiek trekken ze samen op als de 'unie'. Armin Laschet is nu definitief de man die Angela Merkel namens de christendemocraten opvolgt als de verkiezingsuitslagen dat toelaten.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen