Amerikaans president Joe Biden
Volledig scherm
Amerikaans president Joe Biden © Photo News

President Biden gaat Armeense genocide tijdens WOI genocide erkennen, tot ongenoegen van Turkije

President Joe Biden gaat als eerste Amerikaanse leider de moord op 1,5 miljoen Armeniërs ruim een eeuw geleden erkennen als genocide. Hij tart hiermee NAVO-bondgenoot Turkije, melden Amerikaanse media. De regering in Ankara stelt dat er Armeense slachtoffers waren tijdens de Eerste Wereldoorlog in het toenmalige Ottomaanse Rijk, maar dat het geen volkenmoord was.

12 reacties

 • JOHAN PEETERS

  2 weken geleden
  Biden, de tegenpool van Trump, gelukkig maar. Elke dag verrast hij ons , meer en meer en dit op een POSITIEVE manier. Extra belasting voor de hoge vermogens ( boven 1 miljoen dollar). De klimaattop waar hij het voortouw in nam, zijn uitspraken inzake de rechtszaak Georges Floyd. Deze president zal geschiedenis schrijven en zal Obama het nakijken geven.
 • Guy Van Brussel

  2 weken geleden
  Biden; een wandelende ramp. Gooit de grens open met Mexico, draait het belastingvoordeel van president Trump terug, zorgt er voor dat zijn eigen land weer energie afhankelijk wordt, gaat biljoenen uitgeven die er niet zijn, heeft duidelijk geen kaas gegeten van buitenlandse betrekkingen,...etc. Zal grandioos de geschiedenis ingaan als slechtste president ooit van de VS.
 • eddy van dorst

  2 weken geleden
  Toch wel de GROOTSTE nul dat de us ooit als president gehad hebben
 • Eric Vaeske

  2 weken geleden
  Biden zal de geschiedenis ingaan als de slechtste naoorlogse president maar hier heeft hij gelijk. Hij is nog maar een paar maanden aan zet en t is weer ambras let Rusland en China. We gaan het ons nog beklagen dat Trump president af is. Enfin, mbt de armeense genocide doethij wel het juiste. Just is just.
 • Marc Rooms

  2 weken geleden
  Dat erdogan zich verzet moet de rest van de wereld geen bast kunnen schelen.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing