Michel Aoun hield een toespraak ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Libanon.
Volledig scherm
Michel Aoun hield een toespraak ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Libanon. © REUTERS

President Aoun roept op van Libanon "lekenstaat" te maken

President Michel Aoun heeft vandaag verklaard dat de "tijd voor verandering" aangebroken is en hij deed een oproep om Libanon tot een "lekenstaat" uit te roepen. Hij deed zijn uitspraken aan de vooravond van een bezoek van de Franse president Emmanuel Macron, die aandringt op een confessionele hervorming.

 1. Grootvader en moeder van schutter Texas getuigen: “Als ik wist dat hij wapens had, dan had ik hem aangegeven”
  Play

  Grootvader en moeder van schutter Texas getuigen: “Als ik wist dat hij wapens had, dan had ik hem aangegeven”

  De Verenigde Staten verkeren in shock nadat een 18-jarige schutter negentien schoolkinderen en twee leraren heeft doodgeschoten in Texas. De grootvader van de jonge dader heeft nu voor het eerst gereageerd. Hij had er geen idee van dat de jongeman vorige week wapens had gekocht. Hij beschreef hem als een rustige tiener die het grootste deel van zijn tijd alleen op zijn kamer doorbracht. Ook de moeder van de schutter getuigde dat haar zoon “niet gewelddadig”was.
 2. Miah (11) deed alsof ze dood was om schietpartij in Texas te overleven: “Ze smeerde zich in met bloed van vriendinnetje”
  Play

  Miah (11) deed alsof ze dood was om schietpar­tij in Texas te overleven: “Ze smeerde zich in met bloed van vriendinne­tje”

  Drie dagen na de schietpartij in een basisschool in de Amerikaanse stad Uvalde duiken er steeds meer getuigenissen op van overlevenden. De 11-jarige Miah Cerrillo is een van de kinderen die wist te ontsnappen aan het bloedbad. Ze deed dat door het bloed van haar vriendin over zich uit te smeren en zich zo dood te wanen. “Ze is in overlevingsmodus gegaan”, zo vertelt de tante van Miah aan NBC News.