Mark Rutte.
Volledig scherm
Mark Rutte. © ANP

Premier Rutte over versoepelingen in Nederland: “We doen iets heel spannends”

Alle contactberoepen mogen vanaf volgende week dinsdag weer opstarten in Nederland. Concreet gaat het om kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten en uitbaters van massagesalons. Een uitzondering geldt voor sekswerkers. Leerlingen in het middelbaar mogen weer minimaal één dag in de week naar school gaan. Winkelen kan enkel op afspraak en wie jonger is dan 28 jaar mag sporten in teamverband. “We zijn het aardig zat aan het worden, maar we zijn op weg naar betere tijden. Dat perspectief is er”, klinkt het.

11 reacties

 • John Ulmer

  1 dag geleden
  Fase nr 21. Hoe ver kunnen we nog gaan voor de bevolking beseft dat ze uitgelachen wordt?
 • Catherine Thomas

  1 dag geleden
  Winkelen op afspraak, ge gaat zien hoe rap de winkeliers dat beu gaan zijn want dan kunnen ze nooit genoeg verkopen op een dag.. Dat is in belgie toch beter geregeld
 • Jozef Vermeir

  1 dag geleden
  Het zou heel spannend kunnen worden
 • Ingrid Struyf

  1 dag geleden
  Stop met ons te vergelijken met Nederland!
 • Gino Denil

  1 dag geleden
  Het nieuwe spannende liberale spel. Spelen met het leven van de burgers.
 1. Onze opinie. Omdat we ons met Kerstmis niet lieten verleiden, moeten we nu iets minder lijden
  PREMIUM

  Onze opinie. Omdat we ons met Kerstmis niet lieten verleiden, moeten we nu iets minder lijden

  'We staan voor cruciale weken.' Die wollige waarschuwing horen we nu al maanden. Het ondergraaft stilletjes het vertrouwen in de wetenschap. Daarom was de persconferentie van de premier - jawel - cruciaal. Ze gaf een blik op de machinekamer. Op de radertjes die onze vrijheden beperken. Op een moment dat de maatregelen steeds meer aanvoelen als een strop om de nek. Het was slim en helder. Punt.
 2. Nu de ene lobbygroep na de andere naar versoepelingen hengelt: uit wie bestaat de ‘versoepelbrigade’, en wat willen ze precies?
  PREMIUM

  Nu de ene lobbygroep na de andere naar versoepe­lin­gen hengelt: uit wie bestaat de ‘versoepel­bri­ga­de’, en wat willen ze precies?

  De heropening van de kappers heeft de deur opengezet voor een lawine aan vragen om versoepelingen. Elke dag is er wel een andere lobbygroep of instantie die opstaat om versoepelingen te eisen: van de fitnesscentra en privésauna’s over het onderwijs en de cultuursector tot ijsjesverkopers en foorkramers. En niet te vergeten: wij allemaal. Het Overlegcomité van volgende vrijdag wacht de schier onmogelijke taak een traject uit te tekenen dat iedereen gelukkig stemt, zoveel is zeker. De versoepelbrigade: wie zijn dat allemaal, en wie wil wat?
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie