Premier Mark Rutte.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte. © ANP

Premier Rutte geeft dringend advies om thuis geen feestjes meer te organiseren: “Als we niet oppassen zijn we terug bij af”

De Nederlandse premier Mark Rutte geeft een zeer dringend advies om thuis voorlopig geen feestjes of borrels te organiseren. Als mensen toch gasten thuis ontvangen, moeten ze dat aantal tot maximaal zes beperken. De regel van anderhalve meter afstand kan zo nog net gerespecteerd worden. Amsterdam komt vanavond nog met “forse maatregelen” om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

4 reacties

 • Ludwig Vanden Boer

  9 maanden geleden
  Een verbod is al bijna niet te handhaven, wat zouden de mensen zich dan van een dringend advies aantrekken.
 • Jack Hoeben

  9 maanden geleden
  Maak dat je dan zelf niet wordt gesnapt op een feestje van 50 man!Geen woorden maar daden zingt men in Antwerpen en Rotterdam!Be aware First Minister!
 • Jean Petermans

  9 maanden geleden
  Gewoon adviezen helpen niet.
 • jan peeters

  9 maanden geleden
  Dit was tenminste een duidelijke communicatie. Hier durft men de aarden bij naam te noemen. Het is natuurlijk iets gemakkelijker met 1 minister van volksgezondheid , duidelijke bevoegdheid niet zoals in België wie doet wat .Ben eens benieuwd hoe in België donderdag weer rond de pot zal gedraaid worden.
 1. De Croo hamert bij Europese leiders op noodzaak van grotere vaccinproductie en -verdeling: “Wij zullen pas veilig zijn wanneer iedereen veilig is”
  7

  De Croo hamert bij Europese leiders op noodzaak van grotere vaccinpro­duc­tie en -verdeling: “Wij zullen pas veilig zijn wanneer iedereen veilig is”

  In een brief aan Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Raadsvoorzitter Charles Michel breken premier Alexander De Croo en zijn Spaanse, Franse, Deense en Zweedse collega's een lans voor een productieverhoging van coronavaccins en het opschalen van de distributie naar alle uithoeken van de wereld. "Dit is niet alleen een morele en een politieke kwestie, maar ook een van epidemiologische aard. Wij zullen pas veilig zijn wanneer iedereen veilig is", schrijven ze.
 2. Serviërs krijgen 25 euro om zich te laten vaccineren
  2

  Serviërs krijgen 25 euro om zich te laten vaccineren

  Serviërs kunnen vanaf nu een centje bijverdienen door zich te laten vaccineren. Zo belooft de Servische president Aleksandar Vučić 3000 Servische dinar (ongeveer 25 euro) aan iedereen ouder dan 16 jaar die voor het einde van de maand een eerste prik laat zetten. Omdat heel wat Serviërs twijfelen om zich te laten vaccineren, hoopt Vučić de bevolking zo te stimuleren. Momenteel heeft nog geen 30 procent van de Serviërs een eerste prik laten zetten.
 1. Rijke landen vaccineren aan topsnelheid, de armste landen moeten nog beginnen: zo ongelijk verloopt vaccinatiecampagne wereldwijd

  Rijke landen vaccineren aan topsnel­heid, de armste landen moeten nog beginnen: zo ongelijk verloopt vaccinatie­cam­pag­ne wereldwijd

  Op vraag van India en Zuid-Afrika pleiten de Verenigde Staten sinds deze week voor het opheffen van de patenten op coronavaccins. Ook de Europese Unie en Rusland lieten al verstaan over het voorstel te willen spreken. Het opheffen van de patenten moet als hefboom dienen om de wereldwijde productie te vergroten en de wereldbevolking sneller in te enten. Op dit moment bestaat er immers een groot onevenwicht in de verdeling van de coronavaccins over de wereld. Vooral in Afrika is de vaccinatiegraad nog erg laag.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”