De premier van Luxemburg, Xavier Bettel, testte op 27 juni positief op het coronavirus.
Volledig scherm
De premier van Luxemburg, Xavier Bettel, testte op 27 juni positief op het coronavirus. © AP

Premier Luxemburg opgenomen in ziekenhuis na coronabesmetting

De premier van Luxemburg, Xavier Bettel, is deze ochtend opgenomen in het ziekenhuis nadat hij op 27 juni positief testte op het coronavirus. De premier ondergaat momenteel verdere testen en onderzoeken, zo maakt de regering bekend. Uit voorzorg blijft het regeringshoofd 24 uur ter observatie in de kliniek.

 1. Luxemburg verstrengt coronaregels voor bijeenkomsten na stijging besmettingen

  Luxemburg verstrengt coronare­gels voor bijeenkom­sten na stijging besmettin­gen

  Luxemburg gaat een versoepelde coronamaatregel opnieuw verstrengen na een aantal nieuwe coronavirusinfecties. Voor bijeenkomsten van meer dan 20 mensen worden de eerder aanbevolen afstandsaanbevelingen nu vervangen door bindende voorschriften, aldus de Luxemburgse premier Xavier Bettel. Woensdag waren er 46 nieuwe infecties in Luxemburg op bijna 6.000 tests. "Deze cijfers zijn niet alarmerend, maar we moeten voorkomen dat de situatie in de toekomst verslechtert”, zo klinkt het. De nieuwe besmettingen zijn voornamelijk jongere mensen.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).