Andrew Holness, de premier van Jamaica, en de Britse prins William.
Volledig scherm
Andrew Holness, de premier van Jamaica, en de Britse prins William. © ANP / EPA

Premier: “Jamaica wil onafhankelijk worden”

Andrew Holness, de premier van Jamaica, heeft de Britse prins William en zijn vrouw Catherine, die er op bezoek zijn, laten weten dat het Caribische eiland "onafhankelijk" wil worden. Jamaica is in 1962 onafhankelijk geworden van het Verenigd Koninkrijk, maar maakt wel nog onderdeel uit van het Gemenebest, dat de Britse koningin Elizabeth als staatshoofd heeft.

 1. Poetin voor de eerste keer sinds invasie in Oekraïense stad Marioepol, maar was zijn bezoek wel ‘echt’?
  UPDATE

  Poetin voor de eerste keer sinds invasie in Oekraïense stad Marioepol, maar was zijn bezoek wel ‘echt’?

  De Russisch president Vladimir Poetin heeft volgens het Kremlin de verwoeste Oekraïense havenstad Marioepol bezocht. Het gaat om de eerste keer sinds het begin van de Russische invasie van Oekraïne dat Poetin naar bezet gebied in het buurland trok. Toch rijzen er twijfels over de ‘echtheid’ van zijn bezoek. “Poetin heeft veel dubbelgangers en de ‘dankbare’ burgers waren waarschijnlijk beveiligers in burgerkleding”, klinkt het.
 2. “Gearresteerd? Dan krijg je promotie.” In Nederland betrapte hacker leidt nu Ruslands meest gevreesde cyberspionageteam
  PREMIUM

  “Gearres­teerd? Dan krijg je promotie.” In Nederland betrapte hacker leidt nu Ruslands meest gevreesde cyberspio­na­ge­team

  Een hacker die vijf jaar geleden in Nederland opgepakt werd, blijkt nu aan het hoofd te staan van ‘Sandworm’. Dat is het meest gevreesde Russische cyberspionageteam, opererend onder de vleugels van de militaire inlichtingendienst GROe. Dat belaagt de stroomvoorziening in Oekraïne, maar mengt zich ook in onderzoeken naar chemische wapens en doping in de sport. Bekijk hier hoe dat gebeurt en wat Jevgeni Serebrjakov (41) bij een Moskouse voetbalploeg deed.
 1. Protest op Jamaica tegen komst van prins William en Kate Middleton: “Jullie zijn hier niet welkom”
  Royalty

  Protest op Jamaica tegen komst van prins William en Kate Middleton: “Jullie zijn hier niet welkom”

  De Britse prins William (39) en Kate Middleton (40) worden niet door iedereen warm onthaald tijdens hun officiële bezoek aan het Caribisch gebied. In Jamaica werd een demonstratie op poten gezet waarbij excuses voor het slavernijverleden en een compensatie worden geëist. “‘Wij willen William of Kate hier niet”, klinkt het onder meer. Één van hun eerste officiële bezoeken in Belize moest ook al worden geannuleerd omdat inwoners van het dorp protesteerden tegen hun komst.
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 3. William en Kate bezoeken Jamaica, maar protest blijft duren: "Prinsen horen thuis in sprookjes, niet hier”
  Royalty

  William en Kate bezoeken Jamaica, maar protest blijft duren: "Prinsen horen thuis in sprookjes, niet hier”

  De Britse prins William (39) en Kate Middleton (40) zijn bij aankomst in Jamaica allerminst welkom ontvangen. De hertog en hertogin van Cambridge doen het Caribische eiland aan in het kader van het platina jubileum van de Britse koningin Elizabeth (95), die formeel nog altijd het staatshoofd is van Jamaica. Inwoners van het eiland, dat dit jaar 60 jaar onafhankelijkheid viert, protesteerden tegen het kolonialisme en de rol van het Verenigd Koninkrijk in de slavernij.