De Haïtiaanse premier Ariel Henry.
Volledig scherm
De Haïtiaanse premier Ariel Henry. © AFP

Premier Haïti ontslaat aanklager die hem aan dood president linkt

De openbaar aanklager in Haïti die premier Ariel Henry ziet als een mogelijke betrokkene bij de moord op president Jovenel Moïse, is gisteren ontslagen door diezelfde premier. Het is nog onduidelijk wat dit betekent voor het gerechtelijk onderzoek naar de moord op Moïse. De president werd op 7 juli doodgeschoten bij een aanval op zijn woning.

 1. Twee uitersten op één eiland: het straatarme Haïti en de toeristische trekpleister de Dominicaanse Republiek

  Twee uitersten op één eiland: het straatarme Haïti en de toeristi­sche trekpleis­ter de Dominicaan­se Republiek

  Haïti, het armste land op het westelijk halfrond, werd afgelopen weekend opnieuw getroffen door het noodlot. De aardbeving in het zuidwesten heeft al zeker aan 1.297 mensen het leven gekost, en dat aantal zal nog sterk oplopen. Intussen zet het land, dat in politieke chaos verkeert sinds de moord op de president enkele weken geleden, zich schrap voor de komst van tropische storm Grace. Die storm bedreigt ook de Dominicaanse Republiek, dat een eiland deelt met Haïti, maar grotendeels gespaard lijkt te blijven van de rampspoed die het westelijk deel van het eiland zo vaak treft.
 2. Honderden doden en vermisten in Haïti na zware aardbeving, en nu is tropische storm onderweg: “Ene ramp na de andere”
  PREMIUM

  Honderden doden en vermisten in Haïti na zware aardbeving, en nu is tropische storm onderweg: “Ene ramp na de andere”

  Vandaag komt de tropische storm Grace wellicht aan in Haïti, het straatarme land dat zaterdag getroffen werd door een zware aardbeving. Daarbij vielen al zeker 724 doden en 2.800 gewonden. De beving met een kracht van 7.2 deed duizend woningen instorten. Honderden andere huizen zijn zwaar beschadigd. Samen met de tropische storm worden overstromingen en modderstromen voorspeld.