De Deense premier, Mette Frederiksen, had het zichtbaar moeilijk toen ze haar excuses aanbood.
Volledig scherm
De Deense premier, Mette Frederiksen, had het zichtbaar moeilijk toen ze haar excuses aanbood. © EPA

Premier Denemarken biedt in tranen excuses aan voor doden van miljoenen nertsen: “We hebben een fout gemaakt”

In Denemarken liet de regering de afgelopen weken miljoenen nertsen afmaken na melding van coronabesmettingen. Die beslissing blijkt nu overhaast te zijn gebeurd en is onwettig verklaard. De Deense premier heeft zich nu verontschuldigd voor die grootschalige ontruiming en illegale begraving.

29 reacties

 • Johnny Michiels

  2 maanden geleden
  De zoveelste onwettige ingreep van een regering met als uitvlugt corona. De uitleg van een mutatie variant zal waarschijnlijk versprijd zijn door een groene beweging waar het allang niet meer gaat over wereldverbetering maar vernieling van al wat geschiedenis heeft en niet in hun correcte globale plan past! 
 • Marc Van der Vloedt

  2 maanden geleden
  Een paar zullen wel een/eigen (of meerdere) vel(len) willen "redden", zoals bij iedere zwarte markt bij ...volk die ten dienste zou moeten staan van het volk.
 • Michael Buvens

  2 maanden geleden
  Ik ben in dit stadium niet superangstig voor Sars-cov2, wel voorzichtig en houd afstand, maar voor mutaties natuurlijk wel wat je weet niet wat de volgende variant wordt. Die diertjes gingen toch een gewisse dood tegemoet, dat ze maar alternatieven voor bont maken voor de liefhebbers ik zou me er nooit gelukkig in voelen.
 • Pieter Verhulst

  2 maanden geleden
  Binnenkort wordt het sowieso in heel wat landen verboden en dan worden die diertjes allemaal gedood. Tenzij wat groene vrienden ze willen uitzetten in de natuur om het evenwicht te verstoren.
 • Kris De Laet

  2 maanden geleden
  Stoppen om die dieren te gebruiken voor bont, Wordt tijd dat de dierenrechtenorganisaties meer macht krijgen. Moesten eens mensen zijn, wat dan?
 1. Tienduizenden karkassen van nertsen in Deense massagraven stijgen weer naar oppervlakte, buren ongerust over vervuiling

  Tienduizen­den karkassen van nertsen in Deense massagra­ven stijgen weer naar oppervlak­te, buren ongerust over vervuiling

  Denemarken heeft zich in alle haast van zijn nertsen ontdaan in de strijd tegen Covid-19, maar zelfs dood en begraven doen ze nog van zich spreken: in een massagraf in het westen van het land stijgen tienduizenden kadavers van de dieren naar de oppervlakte door de gassen die bij de ontbinding vrijkomen. Buurtbewoners maken zich grote zorgen over vervuiling van het grondwater.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"